Koruyucu ailelere öneriler: Eskilerini atmayın

Güncelleme Tarihi:

Koruyucu ailelere öneriler: Eskilerini atmayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 21:26

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, koruyucu aile adayları için bir el kitabı hazırladı. Kitapta, “Çocuğun hayatını ilgilendiren sünnet kararı kurumla birlikte verilmeli; çocuk kurumdan eve ilk geldiğinde banyo yaptırılmamalı; eski eşyaları atılmamalı” uyarılarında bulundu.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, koruyucu aile adayları için el kitabıında, şu uyarılarda bulundu: “Çocuğun aile bireylerine hitap şekli ile ilgili yaptığı seçimlere saygı gösterilmeli. Çocuğun önceki fotoğrafları ve anılarına ilişkin eşyalarının korunmasına önem verilmeli. Öz ailesi hakkında konuşması kısıtlanmamalı.Çocuğun beraberinde getirdiği elbiselerin ve oyuncakları maddi olarak çok kötü durumda olsa dahi atılmamalı. Bu tür eşyalar çocuğun kendini güvende hissetmesini sağlar ve yeni duruma daha rahat uyum göstermesine neden olur.”

SÜNNETE ORTAK KARAR

“Çocuk, kurumdan eve ilk geldiğinde saç tıraşı, banyo yaptırılması, üzerindeki kıyafetlerin değiştirilmesi gibi çocuğu örseleyecek şekilde davranılmamalı. Çocukların hayatlarını etkileyebilecek (sünnet, ameliyat, okul, katılacağı kurs) kararlar kurum ile birlikte alınmalı.”

Haberin Devamı

ÇOCUK İSTEMİYORSA ANLATMAYIN

REHBERE göre öğretmenlerinin çocuğun koruyucu aile yanında korunma ve bakım altında bulunduğunu bilmesi önem taşıyor. Onun dışında çocuk başka birisine söylemek istemediği sürece, durumu kimsenin bilmesine gerek yok.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!