Korumalar iftarda

Güncelleme Tarihi:

Korumalar iftarda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 00:00

Bu fotoğraflar önceki akşam Başbakanlık Merkez Binası Ana Kapı’da, saat 18.47 ile 18.52 arasında Hürriyet Muhabiri Hasan Tüfekçi tarafından çekildi. Başbakan içeride. Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanını korumakla görevli olanlar ise iftarda.

TÜRKİYE’nin bu güne kadar en sıkı korunan binalarından biri olan Başbakanlık’ta Ramazan’ın başından bu yana "oruç açma" yüzünden güvenlik zafiyeti yaşanıyor. Bu güne kadar canlı bomba tehdidinden, kasa fırlatmaya, kendini yakma eyleminden boya dökmeye kadar pek çok girişimin yaşandığı Merkez Bina ana kapı iftar satlerinde Allah’a emanet ediliyor. Gün boyu refleksleri keskin olmak durumunda olan koruma polisleri sabırsızlıkla iftar saatini bekliyor. Ankara için iftar vakti gelip de ezan okunmasına bir kaç dakika kala kapıda korumaların yerinde yeller esiyor. Kapıyı tören giysili iki resmi polis korumaya alıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün öğle saatlerinde Bakanlar Kurulu toplantısı için geldiği Başbakanlık Merkez Bina’nın önceki akşamki halini Hürriyet muhabiri Hasan Tüfekçi, güvenlik zafiyetini 41 kare fotoğraf ile görüntüledi. Başbakan Erdoğan’ın makamında bulunduğu iftar saati olan 18.42’de, binanın önünde sadece resmi polisler kaldı.

Başbakanlık korumaları ise iftar için yemekhaneye gittiler. Bu nedenle 18.47 ile 18.52 arasında çekilen fotoğraflarda, binanın önünde ve çevresinde hiçbir korumanın olmadığı açıkça görülüyor. İftarını yapan polisler, 18.52’den sonra yeniden Başbakanlık önüne çıktılar. Birkaç dakika sonra Başbakan Erdoğan da TBMM’nin açılış günü resepsiyonuna katılmak için çıkış yaptığı için Vekaletler Caddesi ve Güven Park polisler tarafından tamamen çember altına alındı.

Aslında fotoğraf çekmek  bile yasak

Hasan Tüfekçi’nin 41 kare fotoğraf çektiği Başbakanlık ile Yargıtay arasındaki bu yolda, normal koşullarda gazetecilerin görüntü alması yasak. Başbakanlık Merkez Binası, Yeni Başbakanlık Binası, Başbakanlık Konutu, AKP Genel Merkezi ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Subayevleri’nin koruma görevi Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. 1. Sınıf Emniyet Müdürü’nün idaresindeki şubede, dereceli emniyet müdürleri, emniyet amirleri, komiserlerin yanısıra, polis memurları görev yapıyor. Merkez Bina koruma görevi hem sivil hem de resmi görevliler tarafından yürütülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!