Körlüğe alışmaya çalışırken gözü açıldı

Güncelleme Tarihi:

Körlüğe alışmaya çalışırken gözü açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2011 13:05

GÖZLERİ giderek görmez olan, 20 derece miyop gözlüklerle hayatı kabusa dönüşen, gözlerini tülbentle bağlayıp, körlüğe alışmaya çalışan KKTC vatandaşı 45 yaşındaki Emete Şık, son umutla geldiği Gaziantep’te başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Evli ve 3 çocuk annesi Emete Şık’ın görme sorunları 10 yaşındayken başladı. İlerleyen yıllarda 20 derece miyop olan gözlerini tedavi ettirebilmek için başta Kıbrıs olmak üzere, İngiltere, ABD, Fransa ve Almanya’ya giden Şık, bir çok kez uygulanan tedaviye rağmen görme yeteneğini kaybetmesine neden olan rahatsızlığa çare bulamadı. Doktorların, "Görme yeteneğini kaybedebilirsin" sözleri nedeniyle hastalığı kabullenen Emete Şık, zaman zaman gözüne tülbent bağlayıp kendini körlüğe alıştırmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda bir televizyon kanalında Gaziantep'teki bir göz ameliyatı ile ilgili haberi izleyen 3 çocuk annesi Şık, bu merkeze gitmeye karar verdi. Son umutla Gaziantep’e gelen Şık, Dr. Hüseyin Mirkelam’la tanıştı. Dr. Hüseyin Mirkelam’a sorunlarını anlatan Şık, başarılı geçen ’Intralase’ ameliyat ardından kısa sürede sağlığına kavuştu. Gözlük takmaktan da kurtulan Şık, şöyle dedi:

"Nerdeyse göremez hale gelmiştim. Doktorlar da zaman içerisinde görme yeteneğimi tamamen kaybedeceğimi söylüyordu. Ben de bu duruma alışmak için gözlerime tülbent bağlayarak kendimi körlüğe alıştırırken televizyonda izlediğim bir haber hayatımı değiştirdi. Gözlerim açıldı. Çok mutluyum. Allah o günleri bana bir daha yaşatmazsın."

HAYATININ İKİNCİ BAHARINI YAŞIYOR

Ameliyat sonrası dünyayı bir başka güzel gördüğünü ve hayatının ikinci baharını yaşayan Emete Şık, ailesiyle Gaziantep’e yerleşmeyi ve ehliyet alıp araba kullanmak istediğini söyledi.

Emete Şık’ın kabusa dönen yaşamındaki en büyük yardımcısı olan işadamı eşi Gürsel Şık ise, hayatlarında yeni bir dönemin başladığını söyledi. Artık kabus dolu günleri geride bıraktıklarını kaydeden Gürsel Şık, "Eşimle ikinci baharımızı yaşıyoruz. Şimdi genç kız gibi kendisine bakıyor ve gün geçtikçe daha da güzelleşiyor" diye konuştu

5 DAKİKALIK AMELİYAT

Intralase adı verilen ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Dr. Hüseyin Mirkelam, bu yeni teknolojiyle ileri derece görme bozukluklarının yüksek oranda tedavi edildiğini ve her iki göz için toplam 5 dakikalık bir operasyon olduğunu söyledi. Dr. Mirkelam, "Gözün ön saydam tabakası, yani korneası yeterince kalın olmayan hastalarda, yüksek dereceli miyop ya da hipermetrop hastalarda tedavi sonrası göz sağlığını ciddi etkileyebilecek sıkıntılar yaşanıyordu. İntralase sistemi sayesinde istediğimiz bölgede, istediğimiz büyüklükte hiç el değmeden tamamen bilgisayar ölçümü ile yatak hazırlanıyor. Bu yöntemle komplikasyonlar en aza indiriliyor ve pek çok hastaya başarıyla uygulanıyor. Operasyon iki gözde toplam 5 dakika sürüyor. Operasyon sonrasında kişi 15 dakika gözetim altında tutuluyor. Ardından evine gidip ertesi gün işine devam edebiliyor" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!