Korkutmak istemiş

Güncelleme Tarihi:

Korkutmak istemiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAYRAMPAŞA'da, yanlış girdikleri yolda, kendilerine ters ters baktığı gerekçesiyle Cem Sütlü'yü öldürdüğü iddiasıyla 30 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Sebahattin Erdoğdu ‘‘Yere doğru iki el ateş ettim. Öldürmeyi bırakın amacım yaralamak bile değildi’’ dedi.

Eyüp 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya firari sanık Ufuk Yıldırım katılmazken suç delilini saklamaktan tutuksuz yargılanan Ergün Aslan ve tutuklu sanık Sebahattin Erdoğdu hazır bulundu. Kasten adam öldürmek suçundan yargılanan Sebahattin Erdoğdu mahkemede ‘‘Olay akşamı ablamın çocuğunun sünnet düğünü vardı. Karagümrük'teki işyerimi saat 19.00 sıralarında kapatıp taksiyle ablamlara gitmeyi düşünüyordum. O sırada arabasıyla gelen arkadaşım Ufuk Yıldırım beni Bayramapaşa'ya bırakabileceğini söyledi. Ablamların evine gittiğimizde arabayı yanaştırırken otomobilin arka camında perdelik olduğu için kafamı çıkardım. Köşede 4-5 kişi duruyordu. Biri 'ne bakıyorsun lan?' dedi. Evin önüne geldiğimiz için arabadan indim. Aramızda bir gerginlik olunca onlardan sarışın birisiyle konuştuk. Uzaklaşırken ölen kişi üzerime geldi. Yaklaşık bir hafta önce bir arkadaşımdan aldığım ve o gün ablama bırakacağım silahı, üzerime gelinince çıkarttım. Tekrar o sarışın arkadaşla konuşup anlaştığımız için tabancayı belime koyarken ölen kişi üzerime küfrederek gelip 'adam çektiği zaman vurur' dedi. Üzerime geldiği sırada yere iki el ateş ettim. Amacım öldürmeyi bırakın yaralamak bile değildi. Sadece üzerime gelmesini önlemek istedim. Yaralanan şahıs bana taş atmaya kalkınca kaçtım’’ dedi.

Cem Sütlü'nün Babası Nuri Sütlü ise ‘‘Olayı görmedim ama saat 24.00 sıralarında meydana geldi. O saatte düğüne gidilmez gelinir. Ayrıca iki kurşun yiyen birisi yerden nasıl taş kaldırabilir? Ben şikayetçiyim’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!