Korkuteli'de gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 07:00

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Doğu kökenli gençlerle ilçenin gençleri arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada 11 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Korkuteli'nde akşam saatlerinde Doğu kökenli 8 genç ile ilçenin gençleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle iki grup taş ve sopalarla birbirine saldırdı. Çıkan arbedede Doğulu 8 gençle Korkutelili 3 genç çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Kavgadan ardından toplanan doğu kökenliler bazı dükkanların camlarını kırdı. İlçe halkı ise Cumhuriyet meydanında toplanarak olayı protesto etti. Gerginliğin tırmanması üzerine ilçeye Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden 50 kişilik Çevik Kuvvet Ekibi gönderildi. Çevik Kuvvet her iki grubu da sakinleştirdi.

Olayda gözaltına alınan olmazken, arbedede görüntü almak isteyen gazetecilerin de kameraları zarar gördü.

Haberin Devamı

Uzunoluk Mahallesi'nde “laf atma” nedeniyle iki grup arasında çıkan kavgada hafif yaralanan Sebahattin, Hasibe, Muammer Büyüksaka ile Salih, Saliha, Murat Koç, Sinem Sönmez, Adil Özlü ve Selemez Şanlı tedavilerinin ardından gözaltına alındı. Polis ekipleri, bu sabah Hikmet, Salih ve Cevdet Koç ile Tuncay Atila'yı da gözaltına aldı. Söz konusu kişilerin bugün Korkuteli Adliyesi'ne sevk edileceği bildirildi.

Bu arada, Antalya Emniyet Müdürlüğünce ilçeye dün gece ve bu sabah takviye kuvvet gönderildi. Takviye ekiplerle birlikte ilçede geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!