Korkusuz Baba

Güncelleme Tarihi:

Korkusuz Baba
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, temel atma ve okul açılışları için Samsun'a inerken, riskli bir inişi göze aldı. Demirel, sis nedeniyle iniş imkânsızlığı bildirilen ve Merzifon'a ineceği duyurulan bilgiden sonra, ''Samsun'u bir görelim. İnemezsek Ankara'ya geri döneriz ama iyi niyetin mutlaka mükafatı vardır. Önce deneyelim'' dedi.

Demirel, hakkı çıktı. Samsun'un üzerinde bir tur atan askeri CASA uçağı sis biraz aralanınca hemen alçalıp iniverdi. Demirel, ''Samsun'un güzel insanları bizi bekliyor, görüyorsunuz. Biz de yağmurumuzla, bereketimizle geldik'' dedi.

Etimesgut Askeri Havaalanı'nda Demirel ile birlikte CASA uçağı tıka basa doldu. Devlet Bakanı Refaiddin Şahin, Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu ile Samsun Milletvekilleri Cemal Alişan, İrfan Demiralp, Ayhan Gürel, Yalçın Gürtan, Biltekin Özdemir, Adem Yıldız, Murat Karayalçın ve Baba'nın eski ekibinden Nafiz Kurt, YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Cumhurbaşkanlığı danışmanları Ekrem Ceyhun, Vefa Tanır, Ahmet Sarp, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü, Başyaver, Yaver, Basın Bürosu görevlisi, koruma müdürü ve 3 koruma memuru, TRT ve AA kameramanları yanında serbest bölgeyi yapacak olan işadamı Kamuran Çörtük, Ali Şener, Hulusi Turgut ve Ferudun Bayoğlu çağrılı listesindeydi.

METEOROLOJİ: İNMEYİN

Meteoroloji yetkilileri, uçağın Samsun'a inemeyeceğini bildirmişti.

Uçuş riskliydi.

Havada aynı bilgi gelince Merzifon Askeri Havaalanı'na inilmesi kararlaştırıldı.

Amasya Valisi'nin yeterli araç temin edeceği söylenirken, Kamuran Çörtük ve Samsun milletvekilleriyle görüşen Demirel, ''Önce Samsun'u bir görelim, Merzifon'a inip programımızı bozacağımıza Ankara'ya geri döneriz'' dedi.

Bu sırada Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, ''Biz ne zaman Baba ile hangi yola çıksak hedefe mutlaka vardık. Göreceksiniz ineceğiz'' diye sohbete katıldı.

YORULMAK BİLMİYOR

Nitekim indik.

Doğruca serbest bölgenin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı, Bayındır Holding'in yapacağı serbest bölgenin temelini attı. Oradan Bayındır İlköğretim Okulu'nun temelini de attı ve Meral Can Lisesi'ni açtı.

Program yüklüydü...

19 Mayıs Üniversitesi'nde kongre ve kültür merkezini de açtı. Spor kompleksinin temelini attı. Öğle yemeğini iptal edip, Bafra'ya hareket etti. Bafra'ya helikopterle gidilecekti ama hava muhalefeti yüzünden karayoluyla gidildi.

Bafra'da bir hastane ve Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu'nun temellerini attı. Bir iplik fabrikasının da açılışını yaptı.

Hava muhalefetine rağmen Demirel'in maratonu sürüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!