Korkunç... 12 yaşındaki çocuk 40 dakika köpekle boğuştu, kimse yardım etmedi!

Güncelleme Tarihi:

Korkunç... 12 yaşındaki çocuk 40 dakika köpekle boğuştu, kimse yardım etmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 14:50

İzmir'de pitbull cinsi köpeğin saldırısı ile ağır yaralanan ve bacağının kesilme riski ile karşı karşıya kalan 12 yaşındaki Soner Edis, kendisine saldıran köpeğin zincirsiz olduğunu, 40 dakika köpekle boğuştuğunu ve kimsenin kendisine yardım etmediğini söyledi. Acılı aile, köpeğin bulunduğu dükkândaki kişilerin saldırı anında dükkâna kaçıp kapıyı da kilitlediklerini iddia etti.

Haberin Devamı

OLAY, geçen pazar günü İzmir’deki Ege Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Tekel Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Soner Edis, arkadaşlarıyla top oynamak üzere evden çıktı. Edis, sanayi sitesindeki bir tornacının önünde bulunan pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli bölgelerinden ısırılan ve kanlar içerisinde kalan çocuk, ağır yaralandı. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Edis’in, sol kolunun kırıldığı ve vücudunun çeşitli bölgelerinde doku zedelenmeleri meydana geldiği tespit edildi. Sol bacağındaki hasar nedeniyle bacağının kesilmesi riski ile karşı karşıya kalan ve psikolojisinin bozulması sebebiyle bazen kendini evinde sanan Soner Edis, şu anda kollarını ve bacaklarını hareket ettiremiyor. Edis'in tedavisi hastanede sürüyor.

Haberin Devamı

'KİMSE YARDIM ETMEDİ'

Olay günü top oynamaya gitmek için evinin yakınındaki sanayi sitesinden geçtiğini belirten Soner Edis, “Ben top oynamaya gidiyordum. Köpek üzerime atlayıp bacağımı ve kolumu ısırdı. 40 dakika köpekle boğuştum. Ben dükkânın önünden geçerken köpeğin zincirini görmedim. O an çok korktum. Öleceğimi sandım. Kimse bana yardım etmedi, ellemediler” dedi.

Dokuz çocuğundan biri olan Soner’in durumunu görünce çok üzüldüğünü belirten acılı baba Reis Edis de “Olay günü Menemen ilçesindeydim. Kızım bana telefon açınca durumu öğrendim. Çocuğumu paramparça gördüm, baktım tanıyamadım. Beş gündür hastanede çocuğumuzun iyileşmesini bekliyoruz. Bazı doktorlar iyi olduğunu söylüyor, bazıları ayağının kesilebileceğini söylüyor. Ne yapacağımı şaşırdım” diye konuştu.

Pitbull cinsi köpeklerin bakılmasının yasak olduğunu vurgulayan baba Edis sözlerini şöyle sürdürdü

“Bugün benim canımı yaktı, yarın başkasının canı yanar. Yetkililerin bu duruma bir el atması lazım. Derdimi kime anlatayım. Şu an tek derdim çocuğumun sağlığına kavuşması. Çocuğumun yanına gidemiyorum, ona bakınca bayılacak gibi oluyorum. Çocuğun psikolojisi bozuk. Bazen kendisini evde sanıyor. ‘Neden televizyonun yerini değiştirdiniz?’ diyor.” Reis Edis, köpeğin sahibinin kendisini aradığını ancak kimseyle konuşacak durumda olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Soner Edis’in annesi Yıldız Edis de acı olayı şu sözlerle anlattı: “Köpek bağlı değilmiş ve çocuğun üzerine koşturmuş. Kimse de yardıma gelmemiş. Hatta köpek çocuğumu parçalarken dükkân önündekiler içeri girip kapıyı kilitlemişler diye duyduk. Bu insanlık değil. Ben olsaydım, bir çocuğu köpek parçalasaydı kendimi üzerine atardım. Çocuğumun psikolojisi iyi değil. Her yeri kırık. Sadece çocuğumun sağlığına kavuşmasını istiyorum.”

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!