Korku şehri

Güncelleme Tarihi:

Korku şehri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 21:40

Suriye'deki içsavaştan kaçanların sığındığı ve kısa bir süre öncesine kadar Nobel Barış Ödülü’ne adaylığı konuşulan Kilis, terör örgütü IŞİD’in hâkim olduğu bölgeden atılan Katyuşa roketleriyle korku şehrine döndü.

Haberin Devamı

Kilis’e roketli saldırılarda önceki gün 4 kişi ölmüş, yaralılardan biri de dün sabah hayatını kaybetmişti. Kilis’e dün de 3 roket atıldı. Mermilerden ikisi boş araziye düştü, biri de Bilalihabeş Mahallesi’nde bir evin duvarına isabet etti. Patlamada şarapnel parçalarının isabet ettiği 1’i çocuk 4 kişi yaralandı, bir evde yangın çıktı. Sokaktaki bazı kadınlar korkudan bayıldı. Katyuşa’nın ateşlendiği Bab bölgesi, sınırda konuşlu topçu birliklerince ateş altına alındı. Saldırı nedeniyle iki okul da boşaltıldı. Kentte Ocak 2016’dan bu yana roket mermileri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı toplam 11.

YETİM KARDEŞLER AZEZ’E

Suriye’den önceki gün atılan roketlerle can veren 47 yaşındaki çoban Kamil Cerruh ile 16 yaşındaki Yasmin Süleyman dün cenaze töreninin ardından Kilis Asri Mezarlığı’na defnedildi. Patlamada ölen Tesmin, Muhammed ile Mutassem Hayro isimli yetim kardeşler ise Suriye Azez’de toprağa verilecek. 

Haberin Devamı

KENTİ BOŞALTMAYACAĞIZ

m KİLİS Belediye Başkanı Hasan Kara, kente yapılan füze saldırılarıyla ilgili bütün kurumlarla görüşme halinde olduklarını belirterek, “Şu anda şehrin boşaltılması ile ilgili bir gündemimiz yok. Kilis halkının şehri terk ettiği yönündeki haberler doğru değil” dedi. Kara, “Bir bölgeye füze atıldığı zaman insanlarımızı oraya gitmeme yönünde halkı uyardım. Bu füzeler üst üste atıldığı için aynı yere tekrar füze düşme ihtimali yüksek” diye uyarıda bulundu. (İdris EMEN)

TANK SEVKIYATI

GAZİANTEP’ten Suriye sınırındaki Kilis’e, tank ve zırhlı araçlar ile asker sevkıyatı yapıldı. Tanklar Öncüpınar Sınır Kapısı ile IŞİD denetimindeki Bab bölgesinin karşısındaki Elbeyli sınırında konuşlandırılacak.       m DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!