Korku kaldırımı

Güncelleme Tarihi:

Korku kaldırımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 10:48

İZMİR Bayraklı'da, Aliağa- Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında Nisan 2008'de tamamlanan Bayraklı İstasyonu ve karayolu üstgeçiti nedeniyle düzenlenen Anadolu Caddesi ve kaldırımlar, semt halkını çileden çıkardı. Raylı sistem hat duvarları tarafındaki kaldırımlar yer yer 30 santimetre dar yapılınca, İstasyon durağında otobüsten inen veya binmek isteyen Bayraklılılar için yoldan geçen araçların altında kalmadan yürümek ızdırap oldu.

Haberin Devamı

Bayraklı İstasyon otobüs durağı ile Çamlık durağı arasında, raylı sistem hattı yönündeki kaldırım, yayaları isyan ettirdi. Otobüs durağına gitmek isteyen veya otobüsten inen Bayraklılılar, zaman zaman 30 santimetre darlıktaki kaldırımda yürümekte zorlanıyor. İstasyonun yağmur suyu deşarj borularının kaldırım üzerine indirildiği bazı noktalarda ise yayalara yürüyecek kadar bile boşluk kalmadı.

Otobüs, kamyon gibi büyük araçlar geçerken, pekçok yaya kaldırımda duvara yaslanarak, geçmelerini beklemek zorunda kalıyor. Kucağındaki çocukla durağa yönelen kadınlar, kaldırım yerine yoldan yürüyerek yaşamlarını tehlikeye atıyor.

Bayraklı Fuat Edip Baksı Mahalle Muhtarı Nejat Sivarioğulları, kaldırımda bırakın yürümeyi, sabit durmanın bile zorlaştığından yakındı. Nisan ayından bugüne kadar 3 yayaya bölgede araç çarptığını belirten Muhtar Sivarioğulları, “Ya otobüs durağının yerini değiştirerek, kaldırımın geniş olduğu, üst geçite yakın bir yere taşıyacaklar ya da kaldırımın genişlemesi için raylı sistem hattı duvarını geriye çekmeleri şart” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!