Korku filmi müziÄŸi bestecisi Bernard öldü

Güncelleme Tarihi:

Korku filmi müziği bestecisi Bernard öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2001 16:22

Düşük bütçeli korku filmleri çeken Hamer Stüdyoları için bestelediği film müzikleriyle tanınan İngiliz sanatçı James Bernard öldü. Ölüm nedeni hakkında açıklama yapılmayan Bernard'ın müziğini bestelediği filmler arasında ''The Curse of Frankenstein'' (1957), ''Dracula'' (1958) ve ''The Devil Rides Out'' bulunuyor.

Haberin Devamı

İngiltere'nin en tanınmış korku filmi müziği bestecisi James Bernard, 75 yaşında öldü.  Bernard'ın ailesinden yapılan açıklamada, bestecinin 5 gün önce Londra'daki bir hastanede öldüğü belirtildi, ancak ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi.

 İngiliz besteci, Peter Cushing ve Christopher Lee'nin başrollerini paylaştığı düşük bütçeli gotik korku filmleri yapan Hammer film stüdyolarıyla yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

   Bernard, 40 yıllık kariyeri boyunca ''The Curse of Frankenstein'' (1957), ''Dracula'' (1958) ve ''The Devil Rides Out'' (1968) filmlerinin müziklerini besteledi.Â
   İngiliz besteci, 1951 yılında ''Seven Days to Noon'' adlı filmle ''en iyi senaryo'' dalında Oscar ödülünü Paul Dehn ile paylaştı.

   Hindistan'da dünyaya gelen Bernard, İngiltere'de Wellington Koleji'nde eğitim gördü ve 17 yaşına geldiğinde, besteci Benjamin Britten ile tanıştı. Britten, okulunu ziyaret ettiği Bernard'daki yeteneği keşfetmişti.

   Britten, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde askerlik görevini yaptıktan sonra Kraliyet Müzik Koleji'ne kaydolan Bernard'ı desteklemeye devam etti. Bernard, 1955 yılında Hammer film stüdyolarıyla çalışmaya başladı.

   Bernard, en son 1998 yılında, ''Universal Studios'' ÅŸirketinin 1930 ve 1940 yılları arasındaki korku filmleriyle ilgili hazırladığı ''Universal Horror'' belgeseli için müzik uyarlaması yaptı.Â

   Ä°ngiliz besteci, 24 Temmuz'da düzenlenecek cenaze töreniyle topraÄŸa verilecek.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!