Korkmaz Yiğit'e 'sahtecilik' davası

Güncelleme Tarihi:

Korkmaz Yiğite sahtecilik davası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 11:36

Platin Konutları'nda yaptığı bir satıştan aldığı teminat senedini, Serkan Yıldız'a ciro ederek işleme koyduğu öne sürülen Bankekspres'in eski sahibi işadamı Korkmaz Yiğit ve Yıldız hakkında, ''Sahte özel evrak kullanmak'' suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şikayetçi Erol Yılmaz Akçal'ın avukatının yaptığı suç duyurusunda, müvekkilin, 1992 yılında Korkmaz Yiğit ile Platin Konutları Gayrimenkul Sözleşmesi imzaladığı, bu sözleşmeden doğan ödemelere ilişkin de 58 bin 800 dolarlık teminat senedi verdiğinin kaydedildiği anlatıldı.

Suç duyurusunda, söz konusu inşaat hakkında projeye uygun olmadığı için Beşiktaş Belediyesi'nin yıkım kararı aldığı, bu nedenle sözleşmenin şartlarının sanık tarafından yerine getirilmediğinin belirtildiği vurgulanan iddianamede, aynı suç duyurusunda, senedin boş olan düzenleme tarihine 25 Mayıs 1998, vade tarihine de 20 Mayıs 1999 tarihi atılıp Serkan Yıldız'a ciro edilerek, icra işlemi başlatıldığının anlatıldığı kaydedildi.

Yiğit'in savunmasında, şikayetçinin, belediyenin yıkım kararı verdiği evlerde halen oturduğunu, yıkım kararının fiilen uygulanamayacağını, şikayetçinin kendisine 1996 yılından olan borcununbir kısmını ödemediğini, bu nedenle senedi Serkan Yıldız'a ciro ettiğini söylediği ifade edilen iddianamede, senedin düzenleme ve vade tarihlerinin sonradan atılması nedeniyle delilleri değerlendirme yetkisinin mahkemeye ait olduğu bildirildi.

İddianamede, sanıklar Korkmaz Yiğit ile Serkan Yıldız'ın, 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası öngören ve ''Sahte özel evrak kullanmak'' suçunu düzenleyen TCK'nın 345. maddesi gereğince yargılanması istendi.

Yiğit ve Yıldız'ın yargılanmasına, önümüzdeki günlerde İstanbul 6.Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!