Korkmayan bir Türkiye istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Korkmayan bir Türkiye istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 01:00

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Haberin Devamı

‘Yasak, sansür, saldırı, tutuklama ve baskı’ya dikkat çekerek Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlayan TGC’nin açıklaması şöyle:

“Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün olmadığı bir ülke olarak 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü'ne giriyoruz. Yine haberin sakıncalı, gazetecinin terörist olarak tanımlandığı, halkın haber alma hakkının yayın yasaklarıyla engellendiği bir yılı yaşıyoruz. İktidarın mahkeme kararı olmadan internet sitelerini kapatabildiği, Meclis'ten geçen İç Güvenlik Paketi ile hukuk devleti ilkesinin zedelendiği, polisin yetkilerinin artırıldığı, özgürlüklerin tırpanlandığı bir ülkede gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Gazeteciler iktidar ve siyasetçiler tarafından hedef gösteriliyor. Öyle ki 1 Mayıs'ta kameralar kayıttayken bile Aksaray ilinde bir emniyet müdür yardımcısı gazetecilere hakaret etmeye, telsizle saldırmaya cesaret edebiliyor.
Toplumsal olaylarda gazeteciler güvenlik güçleri tarafından özellikle hedef seçilerek plastik mermiyle, gazla, tazyikli suyla yaralanıyor, gözaltına alınıyor. Tüm olumsuzluklara rağmen halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için gazetecilik yapmayı sürdüreceğimizi, umudumuzu kaybetmediğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Basın özgürlüğünün yayın yasaklarıyla, otosansürle, sansürle engellenmediği, gazetecilerin işsizlikle, fiziksel saldırıyla, tutuklamalarla baskı altına alınmadığı bir Türkiye dileğiyle tüm meslektaşlarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyoruz.”


BAKMADAN GEÇME!