Korgeneral Olcan Hasdal’da

Güncelleme Tarihi:

Korgeneral Olcan Hasdal’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 00:00

Balyoz Soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri bulunan Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan, dün tutuklandı.

Olcan dün saat 10.10’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Merkez Komutanlığı’na ait bir araçla hâkim ve savcıların kullandığı kapıdan içeriye giren Olcan’ın yürürken zorlandığı ve boyunluk taktığı görüldü. 4 Nisan 2010’da hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 5 Nisan’da da Ankara’da Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) yatan Olcan’ın, 42 gün sonra geldiği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde, yakalama kararı yüzüne okundu ve tutuklanarak Hasdal Cezaevi’ne gönderildi. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 29’a yükseldi. Olcan “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan tutuklandı.

Tahliye talebi

Olcan’ın avukatı Armağan Güner, müvekkilinin boyun fıtığı hastalığından GATA’da ameliyat olduğunu, sağlığının cezaevinde kalmaya elverişli olmadığını ve 3 ay boyunca fizik tedavi görmesi gerektiğini belirtti. Müvekkilinin sağlık raporlarını da mahkemeye sunduklarını ifade eden avukat Güner, tahliye talebinde bulunduklarını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!