Körfez’deki uçak faciasının sorumluları cezalandırılsın

Güncelleme Tarihi:

Körfez’deki uçak faciasının sorumluları cezalandırılsın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2001 00:00

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, gösteri uçuşu yaptığı sırada düşen uçağın mağdur ettiği aileler, sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi. Kaza sırasında tarlada pancar toplayan eşi Emine Gelen'i kaybeden Basri Gelen “Sorumlular ortaya çıkarılıp cezalandırılmalıdır” dedi.

Daha önce evlendiği iki eşini de talihsiz biçimde kaybettiğini belirten Gelen, şöyle konuştu:

“1970'te evlendiğim Fadime Gelen'i 7 yıl sonra bir hastalık sonucu, ikinci eşim Elif'i 1984'te trafik kazasında kaybettim. Şimdi de üçüncü eşim Emine'yi... Tüm bunların sonucunda, 6 çocuğum öksüz kaldı. O benim 17 yıllık hayat arkadaşım ve çocuklarımın annesiydi. Kocaeli Üniversitesi ve ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk edilen eşim, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eşimin hastane masraflarını üstlenen Pirelli Fabrikası, birlikte pancar toplarken yaralanan Havva Ağdemir'in hastane masraflarını ‘Uçak kazasının bizimle bir ilgisi yok’ diyerek kabul etmedi.”

Basri Gelen, Körfez Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın halen devam etiğini de sözlerine ekledi.

Kazada yaralanan Havva Ağdemir'in kızı Aliye Balaban da annesinin tedavi masraflarını karşılayacak ekonomik güce sahip olmadıklarını bildirdi. Halen Göztepe SSK Hastanesi'nde tedavi altında olan annesinin vücudunda yüzde 40 oranında yanık bulunduğunu ifade eden Balaban, “Annemin eski sağlığına kavuşması için 20 milyar liraya ihtiyaç var. En az 3 cerrahi ameliyat geçirmesi gerekiyormuş. Bu parayı bizim karşılamamız imkansız” dedi.

17 Aralık günü, Körfez ilçesinde otomobil yarışlarının yapıldığı sırada düşen T-34 model uçağın pilotu Ahmet Selim Kayacık ve yanında bulunan Faruk Utku ile bölgede pancar toplayan Emine Gelen yaşamını yitirmiş, Havva Ağdemir ise yaralanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!