Koreliler, vanlı kadınlara bakım yaptı

Güncelleme Tarihi:

Koreliler, vanlı kadınlara bakım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 14:02

GÜNEY Kore'den Van'ın Bostaniçi Beldesi'ne gelen 51 kişilik grup, ilköğretim okulunun duvarlarını çizgi film kahramanlarının resimleri ve çeşitli manzaralarla donattı, kadınlara el, ayak, saç bakımı yaparak, ülkelerindeki özel masaj tekniklerini uyguladı. Güney Koreli kadınlar, buradaki kadınların bakımsızlığı karşısında şaşırdı. Bostaniçi Kadın Kooperatifi (BİKA-KOP) Başkanı Filiz Kızılkaya, “Koreliler buradaki kadınların bakımsızlığından ve çok çocuk sahibi olmalarına şaşırdı. Bizim kadınlarımız kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldı” dedi.

Haberin Devamı


Dünyada az gelişmiş ülkelere giden ve burada çocuk ve kadınlara destek sunan, Güney Kore'deki Hon Dong Üniversitesi'nin de desteklediği 51 gönüllü, Van merkeze bağlı Bostaniçi Beldesi'ni pilot bölge seçti.

 Burada Bostaniçi İlköğretim Okulu'nun duvarlarını kendi ülkelerinden getirdikleri boyalarla çizgi film kahramanlarının resimleri ve çeşitli manzaralarla donatan Güney Koreliler, 3 günde yaklaşık 100 kadına el ayak ve vücut bakımı yaptı. Hem Türkiye kültürünü öğrenmek, hem de kendi bilgilerini ve kültürlerini öğretmek amacıyla gelen Koreliler, Vanlı kadınlarla sıcak ilişkiler kurdu. 7- 12 yaş grubundaki çocuklara da kişisel gelişim eğitimi veren Koreliler, bunun mutluluğunu yaşadı. Koreli kadınlar bakım yaptıkları kadınlara çeşitli bakım kremleri ile hijyenik pet dağıttı.

Haberin Devamı


Terörden dolayı göç edenlerin yoğun olarak yaşadığı Bostaniçi Beldesi'nde faaliyetlerini sürdüren Koreliler, el ayak ve saç bakımı yaptıkları kadınlardan gördükleri yoğun ilgiye şaşırdı. Kadınların çok bakımsız olduğunu belirten Koreli kadınlar, koltuğa uzattıkları bir kadına her türlü vücut bakımının yaparken, ülkelerindeki özel masaj tekniğini de uyguladı. Yaklaşık 100 kadının bakımdan geçirildiği faaliyette kimi kadınlar ilk defa krem kullandığını söyledi.

Bostaniçi Kadın Kooperatifi (BİKA-KOP) Başkanı Filiz Kızılkaya, “3 gündür kadınlara Güney Kore'den gelenler tarafından ücretsiz bakım yapılıyor. Kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Biz bu kadarını beklemiyorduk. Hayatlarında ilk defa yüzüne krem vuranlar, bakım yaptıranlar oldu. Koreliler kendi ülkelerine özgü masaj tekniklerini buradaki kadınlara uyguladı. Kadınlar bakım yaptırmak için kuyruğa girdi. Güney Koreli kadınlar buradaki kadınların çok bakımsız oluşuna şaşırdı. Ama özellikle kadınların çok çocuk sahibi olmaları onların dikkatini çekti” dedi.


Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, grubun Güney Kore'den gelip bilgi birikimlerini sanatlarını Bostaniçi'ndeki kadınlarla paylaştıklarını belirterek, “3 günlük bir faaliyet olacak. Bu grup az gelişmiş ülkelere gidip bilgi birikimlerini paylaşıyorlar. Bu grup daha önce Bostaniçi'ne 8 bilgisayar gönderdi. Bu bilgisayar eğitim merkezimiz şu ana kadar 40 mezun verdi. Gelen Güney Korelilerin amaçları kültürel ortaklık. Pilot olarak Bostaniçi Beldesi'ni seçti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!