Kore Savaşı’nın 60’ıncı yılı

Güncelleme Tarihi:

Kore Savaşı’nın 60’ıncı yılı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Kore Savaşı’nın 60’ıncı yılı dolayısıyla yapılan etkinlikler çerçevesinde yenilenen Ankara’daki Kore Anıtı, törenle açıldı. Tören öncesinde, Kore Savaşı’nda şehit olan Piyade Üsteğmen Naci Gökçe’nin eşi 82 yaşındaki Perihan Gökçe, anıtta eşinin isminin yazılı olduğu yere geldiğinde gözyaşlarına hâkim olamadı.

Haberin Devamı

Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae ve Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da katıldığı törende, Perihan Gökçe’nin 60 yaşındaki oğlu Ertuğrul Gökçe, babasının fotoğrafını taşıdı. Ertuğrul Gökçe, babasının kendisi daha 5 aylıkken şehit olduğunu söyledi. Büyükelçi Jae Hyun Bae ve Orgeneral Balanlı, tören sonunda anıtın girişinde sergilenen Perihan Gökçe’nin oğlu Ertuğrul Gökçe ile o henüz çok küçükken çekilmiş fotoğrafını görüp ailenin yanına geldi.

Unutulmamak çok güzel

Büyükelçi Bae, “Türk yiğitlerinin 60 yıl önce Kore Savaşı’nda gösterdikleri kahramanlık, iki ülkenin sarsılmaz ilişkisinin temeli olmuştur” dedi. Unutulmamanın çok güzel olduğunu dile getiren Perihan Gökçe de, kendisine ilgi gösteren büyükelçiye, Kore’yi çok sevdiğini ifade ederek, halkına selamlarını iletmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!