Kordsa, 5 kıtaya yenilik üretmek için Alikahya’da ’teknoloji merkezi’ kurdu

Güncelleme Tarihi:

Kordsa, 5 kıtaya yenilik üretmek için Alikahya’da ’teknoloji merkezi’ kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 00:00

Sabancı Topluluğu şirketlerinden kord bezi üreticisi Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (KORDSA) Kocaeli’nin Alikahya beldesindeki fabrikasında, Teknoloji Merkezi’nin açıldı.

Açılış törenine katılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Liderlik, öncü olmak önemli ama esas mesele bunu sürdürebilmektir. Küresel liderliği sürdürebilmenin çok önemli ve kalıcı yolu, teknolojiden geçiyor" dedi. Sabancı, 35 yıl yaptığı işte zirvede kalmanın, zirvede gidebilmenin sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu belirterek, "Liderlik, önderlik daha çok sorumluluk demektir. Kordsa Global; bu öncülüğün, liderliğin sorumluluğunun bilincindedir" dedi. Açılış yapılan Teknoloji Merkezinin, öncülüğün ve liderliğin sorumluluğunu bilen, müşterisine sürekli bir adım önde daha iyiyi yakalaması için katkıda bulunan bir şirketin ürünü olduğunu ifade eden Sabancı, Kordsa’nın global teknoloji liderliğinin daha da ileri taşınacağını anlattı. Sabancı şöyle konuştu: "Liderlik, öncü olmak önemli, ama esas mesele bunu sürdürebilmektir. Küresel liderliği sürdürebilmenin çok önemli ve kalıcı yolu, teknolojiden geçiyor. Kordsa, teknolojide de lider, öncüdür. Sektörde iş yapanlardan çok farklıdır. Tüm lastik sektöründe, tüm teknolojilere en iyi servisi verebilen bir şirkettir. Bizim için önemli olan, bu liderliği sürdürebilmek, daha iyiyi, sürekli daha iyiyi aramak ve müşterilerimize yeni ürünler sunabilmektir."

5 kıtaya yayıldık

Kordsa Global CEO’su Mehmet Pekarun da 1973’te Sabancı ailesinin vizyonu ve çalışanlarının emeğiyle Türkiye’de başlayan başarı hikayelerinin, 5 kıtada hizmet veren dünya lideri Kordsa Global’i yarattığını kaydetti. Yeni teknoloji merkeziyle dünya çapındaki müşterilerine yenilikçi ürünler geliştireceklerini bildiren Pekarun, "Artık İzmit’ten dünyaya teknoloji üreteceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!