Kordon cinayeti kördüğüm

Güncelleme Tarihi:

Kordon cinayeti kördüğüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tuğba Tunç ile yengesi Özgür Tunç, birbuçuk yıl önce, ütü kordonuyla boğularak öldürüldü. Tutuklanan ve 14 ay hapis yatan sanık İdris Çiçek, delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkemenin, yeniden soruşturulması için dosyasını savcılığa iade ettiği çifte cinayet, kör düğüme dönüştü.

29 EKİM 1998 günü Kasımpaşa Bülbül Mahallesi Madırga Sokak'ta korkunç bir olay yaşandı. Kapatılan Refah Partisi'nin Kadın Kolları üyesi 18 yaşındaki Tuğba Tunç ile ağabeyi İsmail Tunç'un eşi 19 yaşındaki Özgür Tunç, evlerinde ütünün kordonuyla boğulmuş olarak bulundu. Polis, 14 kişiyi gözaltına aldı. Çaycılık yapan İdris Çiçek, kordon cinayetinin sanığı olarak tutuklandı.

Hakkında 60 yıl ağır hapis cezası istenen İdris Çiçek, 14 ay boyunca, duruşmalarda cinayeti işlemediğini ısrarla söyledi. Mahkeme, Çiçek'in beraatine karar verdi.

İki ayrı ifade

İdris Çiçek, karakoldaki ifadesinde Tuğba ve Özgür Tunç’u öldürdüğünü itiraf ederek ‘‘Tuğba Tunç’a evlenme teklifinde bulundum ama kabul etmedi. Olay günü evine konuşmaya gittim. Yengesi Özgür önceden aramızda geçenleri bildiği için beni eve aldı ve bizi odada yalnız bıraktı. Tartışmaya başladık. Çok sinirlendim. Orada duran ütüyle boğrak öldürdüm. Daha sonra kaçarken Özgür Tunç gördü. Onu da ütünün kordonuyla boğdum’’ demişti. Çiçek mahkemedeki ifadesinde ise işkence gördüğünü söyleyerek bu ifadesini reddetmişti.

Bu arada, sinir hastası olduğu için dört ay tedavi gören kardeş Neşe Kübra Tunç, ölen ablasının birçok erkekle ilişkisi olduğunu söyleyince kafalar iyice karıştı. Kızı Tuğba’yı ve gelini Özgür Tunç’u kimin öldürdüğünü bilmediğini söyleyen anne Ayşe Tunç ise ‘‘İdris'i mahalleden komşu olarak tanırım. Onun öldürdüğünü görmedim ve bilmiyorum. Ama yavrularımı öldürenleri biliyor ve söylemiyor. Katilin bir an önce bulunması istiyorum’’ diye konuştu.

İzmarit bilmecesi

Davada, olay yerinde bulunan sigara izmaritinin sanık İdris Çiçek’e ait olduğu iddia edilmişti. İzmarit daha sonra kimin tarafından içildiğinin saptanması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İdris Çiçek, karakolda kendisine sigara içirtildiğini ve polislerin hemen izmariti aldıklarını söylemiş ve ‘‘Polisler bana bir komplo hazırladılar’’ demişti. Ancak, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora göre sigarayı ne İdris Çiçek ne de ölen Tuğba ve Özgür Tunç içmişti. Sigarayı bir başkası içmişti.

Mahkeme, çifte cinayetin failinin bulunması için dosyayı Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Kordon cinayeti Aralık 1999'dan bu yana aydınlanmayı bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!