Koray Aydın'a takipsizlik kararı

Güncelleme Tarihi:

Koray Aydına takipsizlik kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2001 13:38

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, MHP Grup Başkanvekili Koray Aydın, eski Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban, Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit ile kurumun 14 görevlisi hakkında, KKTC'deki Dörtyol-Geçitkale ve Kocaeli-Gölcük yol yapım ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmada, ''takipsizlik'' kararı verildi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Bekir Selçuk, Ãœst Yapı Ä°nÅŸaat Limited Åžirketi sahibi Hüseyin GündoÄŸdu'nun ÅŸikayeti üzerine baÅŸlattığı soruÅŸturmayı tamamladı.Â

Takipsizlik kararında, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban, Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, Karayolları Genel Müdür Yardımcıları Münir Konak, Zeki Numanoğlu ve Ali Gürgür'ün de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında, 4483 Sayılı Yasa gereğince Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan ön inceleme ve soruşturma izni istendiği kaydedildi.
  Â
SORUÅžTURMA Ä°ZNÄ° VERÄ°LMEDÄ°
  Â
Bakanlığın, bu kiÅŸiler yönünden her iki olayla ilgili olarak soruÅŸturma izni vermediÄŸi belirtilen kararda, bunun üzerine Danıştay 2. Daire BaÅŸkanlığı'na itirazda bulunulduÄŸu, ancak dairenin itirazı reddettiÄŸi bildirildi.Â
  Â
Her iki olaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yaptırılan bilirkişi incelemesinde, ihalelerin yasalara uygun olarak gerçekleştirildiğinin tespit edildiği ifade edilen kararda, şöyle devam edildi:

Haberin Devamı

''Åžikayet edilen sanıklardan Koray Aydın, suç tarihinde 57. Hükümet'in Bayındırlık ve Ä°skan Bakanı'dır. Her iki olayda sanığa isnat edilen suçlar, görevine iliÅŸkindir. Anayasa'nın 100, TBMM İçtüzüğü'nün 107. maddelerine göre, BaÅŸbakan ve Bakanlar hakkında soruÅŸturma yetkisi TBMM'ye ait olup, bu kiÅŸiler hakkında BaÅŸsavcılığımızın soruÅŸturma yetkisi bulunmadığından, mevcut Anayasal sistem nedeniyle Koray Aydın hakkında soruÅŸturma açılmasına yer olmadığına karar verilmiÅŸtir.''Â

Kararda, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban, Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, Karayolları Genel Müdür Yardımcıları Münir Konak, Zeki Numanoğlu ve Ali Gürgür, Yapım Daire Başkanı Dursun Ali Koçel, Araştırma, Planlama ve Koordinasyon (APK) Daire Başkanı Salih Irmak, Asfalt Şubesi Müdürü Arif Çolak, Yapım Şube Müdürü Sadık Demircan, İhale Komisyonu üyeleri Ferhat Saruhan, Hüseyin Doğanay ve Şadan Akdemir, APK Daire Başkanlığı'nda Keşif ve İdare şefi Tayfur İkizünal, Yapım Daire Başkan Yardımcısı Şener Çıtak, teknik şef Muzaffer Çetin ve mühendis Erdoğan Gül hakkında 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'un 11. maddesi gereğince takibata yer olmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında, her olayda ihalelere katılan ve ihaleleri alan firmalar yönünden de suç teşkil eden bir eylem tespit edilmediğinden takibata yer olmadığına karar verildi.
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!