Koray Aydın komisyonunun başkanı DSP'li Bildik

Güncelleme Tarihi:

Koray Aydın komisyonunun başkanı DSPli Bildik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 14:20

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, MHP Ankara Milletvekili Koray Aydın hakkında kurulan soruşturma komisyonunun başkanlığına, DSP Adana Milletvekili İbrahim Yavuz Bildik seçildi.

Haberin Devamı

BİLDİK: TARAFSIZLIĞIMDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN
Komisyon toplantısında divan başkanlığı seçimine geçilmeden önce söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Bildik`in başkan seçileceğinin önceden basına yansıdığını hatırlatarak, bu konudaki itirazlara dikkati çekti. Yalçınbayır, yanında oturan MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül`e ``Başkan siz olun`` önerisinde bulundu.
Gül, partisinden bir kişi hakkında oluşturulan komisyonda başkanlık yapmasının doğru olmayacağını belirterek, öneriyi reddetti.
Komisyondaki oylama sonucunda başkanlığa seçilen Bildik, üyelere teşekkür ederek, gösterdikleri güvenden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bildik, ``Basında bazı şeyler yazıldı, muhtemelen bundan sonra da yazılacak ama tarafsızlığımdan kimsenin kuşkusu olmasın`` dedi.
Komisyon bugün saat 12.00`de en yaşlı üye sıfatıyla DYP Denizli Milletvekili Mustafa Kemal Aykurt başkanlığında yaklaşık yarım saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda komisyon başkanlık divanı seçimleri yapıldı.

Haberin Devamı

Toplantının sonunda gazetecilere açıklama yapan DSP Adana Milletvekili İbrahim Yavuz Bildik, üyelerin kendisini başkanlığa seçtiğini bildirdi.

Bildik, komisyonun toplantı tarihinin 3 Ocak olarak belirlendiğini belirterek, ``Bayram ve yılbaşı tatilleri araya giriyor; ayrıca arkadaşların bazı bilgileri edinmelerine süre tanımak için toplantı tarihini 3 Ocak olarak tespit ettik`` dedi.

Bildik, gazetecilerin ``Muhalefet partileri sizin başkan olmanıza karşı çıkıyordu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?`` sorusuna, ``Ayrıntılara girmenin anlamı yok. Önerilen başka arkadaşlarımız oldu. Sonuçta arkadaşlarımızın takdiri bu. Bunu değerlendirmiyorum`` karşılığını verdi.

KOMİSYON 2 AY ÇALIŞACAK

Bu arada, seçimin ardından toplantı tarihi belirlenirken söz alan bazı üyeler, Komisyon`dan çeşitli bilgi ve belgelerin temin edilmesini istediler. Bunun üzerine 3 Ocak 2002 tarihine kadar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nda yürütülen Vurgun Operasyonu davasına ilişkin iddianame, sanık ifadeleri ile Aydın hakkındaki soruşturma önergesinin gerekçesinde belirtilen iddialar ile İhale Kanunu ve ihaleler hakkında bilgi ve belgelerin temin edilmesine karar verildi. Komisyon, çalışmalarını 2 ay yürütecek. Bu süre yeterli olmazsa TBMM`den 2 ay daha ek süre isteyebilecek.

Haberin Devamı

SEÇİMLER VE ALINAN OYLAR

15 üyeden oluÅŸan komisyonun bugünkü toplantısına ANAP Ä°stanbul Milletvekili Sühan Özkan ile SP Hatay Milletvekili Mustafa Geçer katılmadı.Toplantıda, Bildik 10 oy alırken, baÅŸkan yardımcılığına seçilen MHP Denizli Milletvekili Salih Erbeyin, Sözcülüğe seçilen ANAP Kocaeli Milletvekili Sefer EkÅŸi ve Katip ÃœyeliÄŸe seçilen DSP Zonguldak Milletvekili Tahsin Boray Baycık 11`er oy aldı. Oylamalarda 2 oy boÅŸ çıktı.Â
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!