Kör eden fişek için yargılama

Güncelleme Tarihi:

Kör eden fişek için yargılama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 21:34

Doç. Dr. Burak Ünveren’in Gezi Parkı eylemlerinde polislerin attığı biber gazı fişeğiyle bir gözünü yitirmesine ilişkin ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ ilişkin karar kaldırıldı.

Haberin Devamı

YILDIZ Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) görev yapan Doç. Dr. Burak Ünveren, 1 Haziran 2013 akşamı evinin bulunduğu Beşiktaş’ta, biber gazı fişeğinin isabet etmesi sonucu sol gözünü kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, beş yıl süren soruşturma sonunda 7 Haziran 2018’de, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, fişeklerin göstericileri dağıtmak ve eylemi bertaraf etmek için atıldığı anlatılarak, ‘canlıya ya da insana nişan alarak sıkmak maksatlı kullanılmadığı’ vurgulandı. Tüm aramalara rağmen şüphelinin yakalanamadığı savunularak, kovuşturmaya yer olmadığına hükmedildi.

Ünveren’in avukatı Ayhan Erdoğan, bu karara itiraz etti. İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından 6 Temmuz’da verilen kararda, ‘yaralayan kişinin, ZET silahı kullanan bir polis olmasının kuvvetle muhtemel olduğu’ fakat olay anına ilişkin video kaydının bulunmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

‘YETERLİ DELİL VAR’

Kararda, bilirkişi raporunda da polis grubu içerisindeki ZET’çilerden birinin şüpheli olabileceğinin aktarıldığı vurgulanarak, bu grupta G.K., A.B. ve M.N. adlı polislerin ZET silahı kullandığı, dava açılabilmesi için yeterli delil bulunduğu anlatıldı ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karar kaldırıldı. Avukat Erdoğan, “Mahkemenin kararı doğrudur. Şüphelilerin yargılanıp cezalandırılacağına inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!