Kopyacılar TRT sınavını kazanamadı

Güncelleme Tarihi:

Kopyacılar TRT sınavını kazanamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 11:44

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in soru önergesine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın verdiği yanıt kopya nedeniyle iptal edilen KPSS sınavında 120 sorudan tamamını ve 119 soruyu doğru yapan iki kişinin TRT’ye başvurduğunu, ancak kazanamadığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

CHP’li Dibek, soru önergesinde; “KPSS sınavında kopya çektiği iddia edilen 119 doğru soru yapan Harun Aydın’ın referansı Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir olmuştur. TRT’ye başvuran, iptal edilen sınavda tam puan alanlardan Halil İbrahim Baran’a da AKP Sivas Milletvekili Osman Kılıç referans olmuştur” diyerek, bunu nasıl karşıladığını sordu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, TRT Genel Müdürü’nün bilgi notuyla CHP’li Dibek’in, soru önergesini yanıtladı.

“SINAVI KAZANAMADILAR”

Önergede adı geçen Harun Aydın ve Halil İbrahim Baran’ın yapım ve yayın görevlisi (Prodüksiyon Hizmetleri Ağırlıklı) sınavına başvuruda bulunduklarının tespit edildiğini bildiren Arınç, şöyle dedi:

“Başvuru süresinin sonunda, adayların KPSS puanı en yüksekten başlanarak ilk 300 aday sıralanmış, sıralamada en düşük puan 93.014 ile bitmiştir. Harun Aydın’ın KPSSP3 puanı 92.23 ve Halil İbrahim Baran’ın KPSSP3 puanı ise 91.669 olduğundan her iki aday da yazılı sınava katılmaya hak kazanamamışlardır.”
SINAVIN SONUÇLARI BELLİ OLMADI

Haberin Devamı

Abdullah Sakallı’nın stajyer spikerlik uygulamalı sınavına katılmaya hak kazandığını belirten Arınç, “Ancak sınavın sonuçları henüz ilan edilmemiştir. Önergede adı geçenlerden Nur Sakallı’nın ise sınav başvurusu bulunmamaktadır” dedi.

“AKP’Lİ BAKAN VE VEKİLLER KOPYACILARA REFERANS OLUYOR”

Soru önergesinin yanıtını değerlendiren Dibek, şöyle dedi:

“AKP'nin bakan ve milletvekilleri haklarında kopya iddiası olan şahıslara referans oluyor, Başbakan da bu sorularımızı yanıtsız bırakarak, onları kolluyor. Bakan’ın referans olduğu Harun Aydın tekrarlanan KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girmemiştir. Abdullah Sakallı da tekrarlanan KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girmemiştir. Şu an da stajyer spikerlik uygulamalı sınavı sonucunu beklemektedir. Yanıtta adı geçen Halil İbrahim Baran zaten Gaziantep Şahinbey'de Latife Özmimar İlköğretim Okuluna Türkçe öğretmeni olarak atanmıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!