Köprülerdeki gişeler kalkacak

Güncelleme Tarihi:

Köprülerdeki gişeler kalkacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 16:25

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ulaşım sorununun çözülmesi için 21 Ocak'ta Başbakan, İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanı'nın da bulunduğu bir zirve yapacaklarını söyledi. Topbaş zirvede köprülerdeki gişelerin kaldırılmasının konuşulacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilin ulaşım ve trafik sorununu görüşmek üzere 21 Ocak'ta Ulaştırma ve İçişleri bakanları ile milletvekillerinin katılacağı ”Ulaşım Zirvesi” yapacaklarını bildirdi. Kadir Topbaş, 21 Ocak'ta, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve İstanbul milletvekillerinin de katılacağı “Ulaşım Zirvesi” yapacaklarını dile getirerek, ”Zirvede, köprülerdeki gişeler, trafik ve güvenlikle ilgili sorunları ele alacağız. Başbakan Tayip Erdoğan'ın talimatlarıyla, İstanbul'a özel bir çalışma yapacağız” diye konuştu. İstanbul'da ulaşımda 13 farklı birimin söz sahibi olduğunu da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ulaşımın tek bir otoritede toplanmasını istediklerini söyledi.
Topbaş, gişelerle ilgili bir soru üzerine de, “Gişelerin kaldırılmasını çoktandır istiyoruz. Böyle bir talebimiz var. Sayın Başbakan olumlu bakıyor. Ötelenmesi, il hudutlarına taşınması söz konusu olabilir. Onun üzerinde çalışacağız” dedi.

YENİ 240 OTOBÜS BAYRAMDAN ÖNCE HİZMETE BAŞLAYACAK

Topbaş, Marmara Bölgesi'ndeki vali ve belediye başkanlarına İMP'nin tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İETT'ye yeni alınan 450 otobüsten 240'ını Kurban Bayramı öncesinde hizmete sokmak istediklerini anlatan Topbaş, kalan 210 otobüsün de Şubat ayında teslim edileceğini kaydetti.

Topbaş, bu otobüslerin ulaşımda büyük rahatlama sağlayacağını, çünkü mevcut otobüslerin ortalama yaşının 13 olması nedeniyle hizmet kalitesinin düşük kaldığını söyledi. Yeni otobüslerin klimalı, alçak tabanlı özürlülerin rahat inip bineceği çevreci otobüsler olduğunu anlatan Topbaş, “Ancak bunların gelmesi 21 ayı buldu. Kamu kuruluşlarında düşünülen bir hizmet hemen gerçekleşmiyor. Sistem bu. Bunun yarattığı sıkıntıyı yaşıyoruz. 500 otobüs daha alınmak istendiğinde benzer sıkıntılarla karşılaşacağız” dedi.

SAATİM ÇALINMADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “yılbaşı kutlamaları sırasında saatinin çalınıp çalınmadığı” yönündeki soru üzerine ise “Hayır, çalınmadı. Çok kalabalık vardı. Sadece klipsi açılmıştı” diye konuştu.
Topbaş, vekaletle kurban kesilmesi konusunda da, İstanbul gibi büyük kentlerde çok daha hijyenik koşullarda vekaletle kurban kesiminin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Bunun hac farizası yerine getirilirken, hem de bazı vakıf ve dernekler tarafından uygulandığını hatırlatan Topbaş, şunları kaydetti: “Vatandaş, elektronik ortamda müracaatını yaparak parasını yatıracak. Kurban kesildikten sonra da nasıl istiyorsa o şekilde değerlendirecek. Böyle bir model geliştirmek istedik. 7 ilçede modern kesim üniteleri oluşturduk. Kurban kesimi 3 gün içinde olduğu için de kesimler bir düzene giriyor. Diğer türlü herkes bayramın ilk günü öğlene kadar kurbanını kesince, milyonlarca hayvanın bir anda kesilmesinin olumsuzluklarından kent etkileniyor.”
Topbaş, geçmişte her ailenin kendi kurbanını kestiğini, oysa günümüzde yeni neslin kurban kesmeyi bilmediğini ve kurban kesen insan sayısının da gittikçe azaldığını belirterek, bu nedenle modern kesimhaneleri kurmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!