Köprüde eylem

Güncelleme Tarihi:

Köprüde eylem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Greenpeace Çevre Örgütü'ne bağlı bir grup, dün sabah Boğaziçi Köprüsü'nün zirvesine tırmanarak nükleer enerji karşıtı pankart astı.

Polisler, eylemcilerden ancak en tepeye tırmandıkları sırada haberdar olabildi.

Ortaköy Princess Oteli’nde kalan örgüt üyeleri, dün sabah saat 07.00'de Ortaköy'den Boğaziçi Köprüsü'nün ayaklarına destek veren taşıyıcı çelik halatlara tırmanmaya başladı. Köprü ayaklarının 165 metrelik zirvesine ulaşan gruptakiler, 20 x 30 metrelik ‘‘Cumhur Ersümer-Stop Akkuyu- Greenpeace’’ yazılı bir pankart astı.

Eylemciler kuvvetli esen rüzgar yüzünden pankartı kısa bir süre sonra topladılar. Daha sonra ayakların tepesine ‘radyasyon’ ve ‘girilmez’ işaretlerini astılar. Eylemciler saat 10.00'da ayaklar üzerinde radyasyon işareti bulunan 3 bayrağı asılı bıraktıktan sonra ellerindeki bayraklarla birlikte çelik halatlardan aşağı indi.

İkisi Türk, ikisi Alman, ikisi Danimarkalı ve üçü Hollandalı olan 9 eylemci, köprüde kendilerini bekleyen güvenlik görevlileri tarafından gözlem altına alınarak Ortaköy polis karakoluna götürüldü.

34 yıllık yatırım!

Bu sırada Ortaköy'de Hotel Princess önünde bekleyen diğer grup üyeleri adına bir basın açıklaması yapan Greenpeace Akdeniz Ofisi Enerji Kampanyası sorumlusu Melda Keskin, eylemin nükleer karşıtı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘‘Enerji Bakanlığı, nükleer lobinin çıkarlarının halkın yararından üstün tutulmasına son vermeli, sonu gelmeyen bu nükleer saçmalıktan bizleri kurtarmalıdır. Bakanlıktan beklenen açıklama ise nükleer tehlikenin ortadan kaldırıldığı yolunda olmalıdır. Sayın Ersümer, 34 yıldır gerçekleştirilmemiş bir yatırımın, yatırım olmaktan çıktığını itiraf etmek zorundadır.’’

Basın açıklaması yapıldıktan sonra olay yerine gelen polis ekipleri gruptan Melda Keskin ile Akdeniz Bölge Ofisi Toksit Atık Sorumlusu Tolga Temuge ve gönüllü üye Dolunay Obruk’u gözaltına aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!