Köprü ve otoyol zammına siyah protesto

Güncelleme Tarihi:

Köprü ve otoyol zammına siyah protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Müstakil Tüketiciler Birliği üyesi bir grup, köprü ve otoyol zammını protesto amacıyla TEM Otoyolu Mahmutbey gişelerinde otomobillerin aynalarına siyah kurdele bağladı.

Gişeler önünde toplanarak ''siyah kurdele geri döndü'' adını verdikleri eylemi başlatan grup adına açıklama yapan Birlik Genel Başkan Yardımcısı Ömer Keser, Şubat ayından bu yana Türkiye'de büyük bir bunalım yaşandığını, ancak halkın ülkenin bu bunalımdan çıkabilmesi için el ele vererek büyük bir sabır gösterdiğini söyledi.

VAHŞİ ZAMLAR

''IMF'ye verilen her mektubun ardından vahşi zamlarla yüzyüze kalan, bütün sabır ve desteğine rağmen durumunda hep kötüye gidişi yaşayan vatandaşların artık itiraz etmeye başladığını'' kaydeden Keser, ''Özverinin birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma mesajlarının sıkça duyulduğu ve maçın 90 dakika olduğuna inandırıldığımız bu dönem ne yazık ki, hakemin maçı iptal etmesiyle sona ermiştir'' dedi.

Bugünün Şubat ayından bu yana sessizce, sabırla ve destekle bekleyen yurttaş için ''itiraz etme'' ve ''protesto günü'' olduğunu savunan Keser, ''Bugün geçmişteki kitlesel itirazlarımızın simgesi haline gelmiş bulunan siyah kurdeleyi geri çağırıyoruz'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından yakalarına siyah kurdele takan grup üyeleri, gişelerden geçiş yapan araçların aynalarına da siyah kurdele bağladılar. Bazı sürücüler de, araçlarının kornalarını çalarak eyleme destek verdiler. (İstanbul/aa)





Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!