Köprü üstü köprü

Güncelleme Tarihi:

Köprü üstü köprü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 11:21

UNKAPANI Köprüsü’nün gemi geçişleri için ortasından çıkartılabilen parça ile sabit kanatları arasında yaklaşık 10 cm açıklık meydana geldi.

Haberin Devamı

Köprüdeki açıklık, korkuluklara doğru yaklaşık 25 cm’yi buldu. Köprüde sabahın ilk ışıklarıyla tamir çalışması başlatıldı. Bir ekip dubalar ve bağlantılarını gözden geçirirken, üst kısma da yayaların rahat yürüyebilmesi için 10 cm. yükseklikte ve yaklaşık 1 metre boyunda çelikten mini bir köprü kuruldu.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ'NDEN KARELER

Köprü üstü köprü
BOŞLUK NORMAL

Köprüdeki çalışmalara katılan bir yetkili, sabit kanatlar ile ayrılan parça arasındaki boşluğun normal olduğunu iddia etti. Yetkili, “Köprünün ortası hareketli bir parça. Dubaların üzerinde duruyor. Yani köprünün ortası sabit değil. Bu açıklık da normal” dedi.

Haberin Devamı

UNKAPANI KÖPRÜSÜ

1836 yılında Yahudi Köprüsü adında ahşap bir köprü, bugünkü Unkapanı Atatürk Köprüsü’nün yerine inşa edildi. II. Mahmut tarafından yaptırılan köprünün yaptırılma amacı, halkı sandal ve kayık parasından kurtarmaktır. Köprü bu sebeple Hayrat Köprüsü de olarak da bilinirdi. Köprü’nün adı 1935 senesinde Atatürk Köprüsü olarak değiştirilir.

KÖPRÜDEKİ AÇIKLIK DEMİR LEVHAYLA KAPATILDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!