Köpek yarışmasında 3 ayaklı köpek

Güncelleme Tarihi:

Köpek yarışmasında 3 ayaklı köpek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 20:40

Bursa'da, bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen ‘Dog Show 2008 Köpek Güzellik ve İtaat Eğitimi Yarışması’nda 3 ayaklı ‘Tripod’ adlı köpek ilgi odağı oldu.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Özdilek Alışveriş Merkezi tarafından bu yıl, ‘Dog Show 2008 Köpek Güzellik ve İtaat Eğitimi Yarışması’nın 7'ncisi düzenlendi. Yarışma öncesi köpeklerin sahipleri tarafından son hazırlıkları yapıldı. Organizasyonda köpekler, güzellik ve itaat kategorilerinde jüri karşısında hünerlerini sergiledi. Güzellik kategorisinde, köpeğin deri ve tüy bakımı, ırk standartlarına uygunluğu ve dış güzelliği dikkate alırken, itaat eğitimi kategorisinde ise köpeğin sahibinin itaat komutlarına cevap vermesine dikkat edildi. Yarışmanın sonunda Sait Çetinbudak’ın ‘Badem’ adlı Golden Retriever cinsi köpeği birinci, Ünal Kılıç’ın Rottweiler cinsi köpeği ikinci ve Ali Bulak Yalman’ın Alman kurdu cinsi ‘Kayra’ adlı köpeği üçüncü oldu. Kupa töreni sonrası ise Sivil Savunma ekiplerinin arama kurtarma köpeği olan ‘Ozzie’ adlı Labrador cinsi köpekle yaptığı gösteri de Bursalılar'ın ilgisini topladı.

Öte yandan, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Selma Alkan'ın 3 ayaklı ‘Tripod’ adlı sokak köpeği, yarışma alanında ilgi odağı oldu. Tripod’u 4 yıl önce Erdek Köpek Barınağı’ndan aldığını söyleyen Alkan, “Tripod ön sağ ayağı sokakta köpeklerle ettiği kavga sonucu kaybetmiş. Ben de onu aldım besledim” dedi. Sahibi Selma Alkan’a oldukça düşkün olan Tripod, arka iki ayağının üzerinde kalkarak poz verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!