Köpeğini gömdü, polisi alarma geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Köpeğini gömdü, polisi alarma geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 11:52

KİLİS’te 30 yaşındaki Serkan Er, çok sevdiği ölen yavru köpeğini kefenle gece mezarlığa gömdü. ’Çocuk cesedi’ gömüldüğü ihbarı üzerine alarma geçen polis, güvenlik şeridi çekip, açtırdığı mezarda kefenlenmiş köpek cesedi görünce şaşkına döndü.

TEDAŞ’ın taşeron şirketi ortaklarından Serkan Er, 15 günlük olan ’Pısık’ adını verdiği Kangal cinsi yavru köpeği ölünce ne yapacağını çevresindekilere sordu. İddiaya göre ’Götür mezara göm’ denmesi üzerine de köpeği otomobilinin bagajını koyup dün saat 23.00 sıralarında Kilis Asri Mezarlığı’na gitti. İnsan mezarlarının yanında bulduğu boş bir alanı kazan Serkan Er, kefenlediği köpeğini burada gömüp, etrafını da taşlarla çevirdi. ÇOCUK CESEDİ ŞÜPHESİ

Mezarlığın kenarından geçen bir vatandaş, gece karanlığında gizlice çocuk cesedi gömüldüğünü sanarak durumu polise bildirdi. İhbar üzerine çok sayıda polis mezarlığa gelerek arama başlattı. Söz konusu yerde yeni kapatılmış bir mezar olduğunu fark eden polis, çevresine hemen güvenlik şeridi çekti. Ardından da verilen eşkal ve araç plakası üzerine mezarlığa gelen kişinin Serkan Er olduğu tespit edildi. Telefon edilip mezarlığa çağrılan Serkan Er, olay yerine gelip gömdüğü şeyin yavru köpeği olduğunu söyleyince herkes şaşırdı. Serkan Er, toprağı kazıp, köpeği gösterdi.

FATİHA OKUDUM

Köpeği ölünce çevresindekilere ne yapacağını sorduğunu belirten Er, "Bana ’git mezara göm’ dediler. Ben de bunun üzerine beyaz bezle kefenleyip, mezara getirdim. Başını kıbleye çevirip toprağa gömdüm. Etrafını taşla çevirdim ve ruhu için Fatiha okuyup evime gittim. Ben hayvanseverim benim için insan kadar kıymetli olduğu için mezara gömdüm. Öldüğünden bu saate kadar üzüntümden ağlıyorum." dedi.

Köpek, gömüldüğü yerde bırakılırken, Emniyet Müdürlüğü’ne götürdüğü Serkan Er ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!