Köpeği bıraktı, koyun kesmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Köpeği bıraktı, koyun kesmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 02:00

Kendini bilim adamı sanıp, köpekleri ameliyat ettiği için adı ‘‘Türk Mengelesi’’ne çıkan emekli hademe, bu kez de koyunları kesip biçip kalp ameliyatı yapıyor.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde kendini bilim adamı sanan ve kalbin kasılma yerine, kısmi oksijen patlamasıyla çalıştığını kanıtlamak amacıyla köpekler üzerinde ameliyat yapan 2 çocuk babası Sabri Düz (50), uslanmıyor. 1.5 yıl önce ameliyathaneye dönüştürdüğü evinin bahçesinde köpeklere 'ameliyat elbisesi' giydiren, uyuşturduktan sonra da meyve bıçağı ile kesip, kalbi üzerinde deney yapan ortaokul mezunu Sabri Düz, hayvanseverlerin tepkisine neden olunca hakkında soruşturma açıldı.

Cezası 3 milyon lira

Soruşturma sonunda savcılık Düz'e 3 milyon lira para cezası uyguladı. İlköğretim okulu hademeliğinden zorunlu emekli edilen Sabri Düz, kalp üzerinde deney yapmaya devam etti ve bu kez koyunları kesip biçmeye başladı. Çalışmalarını gizli olarak sürdürdüğünü ve video kameraya aldırdığını belirten Sabri Düz, ‘‘Ben bu deneylerle ölmüş bir kalbi çalıştırmayı başardım. Önce koyunun ölü kalbine, canlı olan başka bir koyunun aort damarından kan pompaladım. Böylece ölü kalp çalıştı. Kalbin çalışmasının kısmi oksijen patlamasıyla gerçekleştiğini ispat ettim’’ iddiasında bulundu.

Bilim adamının kaderi

Bilim adına büyük zorluk ve yokluklar içinde çalıştığını da dile getiren Sabri Düz, ‘‘Ehliyet, diploma, ruhsat yok. Haliyle bütün zorluklarla başetmem gerek’’ dedi. Sabri Düz, kendisine şarlatan diyenlere de, ‘‘Ne yapalım bilim adamlarının kaderidir bu. Yarın benim üzerinde çalıştığım bilim sayesinde yaşamlarını sürdürdüklerinde, bana hak verecekler’’ karşılığını veriyor.

Ölüm meleği Mengele

JOSEF Mengele Nazi Almanyası'nın en korkulan insanı. Lakabı Ölüm Meleği. 2. Dünya Savaşı sırasında SS birliklerinde askeri hekim olarak görev yaptı. Kamplara getirilen Yahudiler arasında öldürülecek olanları seçme işlemini yürüttü. Ayrıca ari soyunu çoğaltmak amacıyla doğurganlığı artıracak yöntemler geliştirmek üzere tutuklular üzerinde çeşitli tıbbi deneyler gerçekleştirdi. Binlerce insanın gaz odalarında öldürülmelerini yönetti, tutukluları kobay olarak kullandı ve işkenceler uyguladı. 1979'da öldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!