Köpeğe Türk Bayrağı giydirilmesine soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Köpeğe Türk Bayrağı giydirilmesine soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 18:59

MARMARİS Kaymakamı Cemalettin Özdemir, düzenlenen köpek güzellik yarışmasında boxer cinsi iki köpeğe Türk bayraklı tişört giydirilmesiyle ilgili soruşturma başlatılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Güzellik yarışmasında Türk Bayraklı tişört giydirilen köpeklerin sahibi Koray Ürkmez'e cep telefonunu kapattığı için ulaşılamadı. Köpek eğitmeni olan 33 yaşındaki Ürkmez'in, yakınlarına kesinlikle canından çok sevdiğini belirttiği Türk bayrağına hakaret amacını taşımadığını, üzüntüden depresyona girdiğini söylediği belirtildi. Kaymakam Cemalettin Özdemir ise, olayla ilgili pazartesi günüdenden itibaren soruşturma yürütüleceğini söyledi.

Dün kedi ve köpek maması üreten ‘1st Choise’ firması, bir veterinerlik işletmesi ve Netsel Marina işbirliğiyle Marmaris'te köpek güzellik yarışması düzenlenmişti. Yarışmaya katılan 26 köpekten Koray Ürkmez'e ait Türk bayraklı tişört giydirilmiş ‘Yaka’ isimli 4 yaşındaki dişi boxer ile 1.5 yaşındaki yavrusu ‘Bebiş’ dikkat çekmiş ve olay büyük tepki uyandırmıştı. Köpeğin fotoğrafının gazetelerde yayınlanması üzerine de çok sayıda vatandaş telefonla gazete bürolarını arayarak tepki gösterdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!