Veli Saçılık'ın kopan kolunun bedeli icrayla geri istendi

Güncelleme Tarihi:

Veli Saçılıkın kopan kolunun bedeli icrayla geri istendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 08:54

Burdur Cezaevi’ne 2000’da düzenlenen operasyonda, cezaevi duvarını yıkmaya çalışan dozerin kepçe darbesiyle kolu kopan, önce kopan kolu için ödenen tazminatın geri alınmasına, sonra da Burdur Cezaevi’nin yıkılan duvarının bedelini ödemesine karar verilmesi büyük tepki uyandıran Veli Saçılık’ı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararı da koruyamadı. AİHM’nin, Saçılık hakkında verdiği, tazminat bedelinin geri alınamayacağı yönündeki kararına rağmen Saçılık’a kopan kolunun bedeli olarak ödenen tazminatı geri ödemesi için icra müdürlüğü kanalıyla yazı gönderildi.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nden Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Burdur Cezaevi’ne düzenlenen, Saçılık’ın kolunun koptuğu, çok sayıda mahkumun işkenceye maruz kaldığını iddia ettiği operasyondan sonra açılan soruşturmalarda askerler, komutanlar ve gardiyanlar hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Saçılık AİHM’ye başvurdu ve haklı buldu. AİHM kararında, “Hükümetin Saçılık’a maddi ve manevi tazminat olarak ödenen meblağın geri alınmasına ilişkin tüm taleplerinden ve Saçılık tarafından açılan idari davada Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın kendilerini savunmaları dolayısıyla gerçekleşmiş olabilecek masraf ve giderler açısından tüm ilave miktarlara ilişkin tüm taleplerinden feragat etmesine; devlet tarafından Saçılık’a masraf ve giderler için, yukarıda belirtilen üç aylık süre içerisinde, ödeme tarihindeki döviz kuru üzerinden 10 bin euro ödenmesine kararı verilmiştir” denildi.

BAKMADAN GEÇME!