Kop Dağı 3 bin 800 metrelik tünelle aşılacak

Güncelleme Tarihi:

Kop Dağı 3 bin 800 metrelik tünelle aşılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 14:16

ERZURUM Karayolları 12’nci Bölge Müdürü Şenol Altıok, Erzurum’u Karadeniz’e bağlayan yol üzerindeki yaklaşık 2 bin 400 metre rakımlı Kop Dağı’nın 3 bin 800 metre uzunluğundaki tünelle aşılacağını söyledi.

Kop Dağı’nın artık sürücüleri korkutmayacağını vurgulayan Altıok, bir kavşak olan Erzurum’un ulaşım sorunlarını gidermek için önemli projeler hazırladıklarını belirtti.

Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, düzenlediği basın toplantısında 2011 yılında yaptıkları çalışmaları ve 2012 için projelerini anlattı. Kuruma ait sosyal tesislerde düzenlediği toplantıda Altıok, 823 personelle 2 bin 182 kilometre uzunluğundaki yol ağında çalıştıklarını anlattı. Bölge sınırlarında kalan karayollarında sathi kaplama yerine bütümlü sıcak karışım asfalt kullanılacağını vurgulayan Altıok, böylece yollardaki trafik güvenliğinin daha da artacağını kaydetti.

KOP DAĞI TÜNELLE GEÇİT VERECEK

Erzurum’u Trabzona bağlayan karayolu üzerindeki 2 bin 400 metre rakımlı Kop Dağı geçidiyle ilgili proje hakkında bilgi veren Şenol Altıok, dağın zirvesinden karayolunun geçtiğini anımsattı. Yaklaşık 14 kilometrelik karayolunun kışın zaman zaman 4 aya varan süreyle kapandığına dikkati çeken Altıok, "Karayolu üzerindeki bu zorlu geçitle ilgili olarak genel müdürlüğümüz proje geliştirdi. Kop Dağı’nı tünelle geçmek için hazırlanan proje revize edildi. İhalesi 214 milyon liraya yapıldı. Kop Dağı’nda yaklaşık 3 bin 800 metre uzunluğunda tünel yapılarak mevcut karayolu 6 kilometre daha kısaltılacak. Ayrıca karayolu 2 bin 400 rakımdan 2 binli rakıma indirilecek. Böylece Kop Dağı korkutmayacak ve trafiğe kapanmadan hizmete devam edecek" diye konuştu.

Erzurum’u İspir üzerinden Rize’ye bağlayacak tünel projesi hazırladıklarını, 2013 yılı başlarında ihale edileceği bilgisini veren Altıok, Erzurum’u Artvin’e bağlanan karayolunun Tortum Gölü civarında sıkıntılı olan bölgeyi yine tünelle aşacaklarını belirtti. Erzurum’u Tiflis’e bağlayacak olan Ardahan karayolunun da iyileştirileceğini kaydeden Altıok, 2012 yılında 318 milyon 515 bin liralık yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!