Konya'daki operasyonda gözaltı sayısı 43 oldu

Güncelleme Tarihi:

Konyadaki operasyonda gözaltı sayısı 43 oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 13:21

KONYA Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli birimlerden toplam 500 polisin dün sabaha karşı, 6 ilde düzenlediği ‘Meltem’ isimli operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 43'e yükseldi.

Haberin Devamı

Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı'nca çıkarılan Ülkü Ocakları Dergisi’nin Konya Temsilcisi İslam Alim ve eski temsilci Zeki Zorlu'nun da aralarında bulunduğu 43 zanlı, sabah erken saatlerde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Polisin, yaklaşık 1 yıldan bu yana takip ettiği çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlediği ‘Meltem’ adlı operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 43'e yükseldi. 500 polisle düzenlenen ve arasında Ülkü Ocağı merkezinin de bulunduğu 34 ayrı noktaya yapılan baskında 4 tabanca ile 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Gözaltına alınan 43 zanlı bugün saat 06.30 sıralarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı üç otobüsle Konya Numune Hastanesi'ne getirilirken hastanede geniş güvenlik önlemi alan polis, zanlıları sağlık raporu ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Zanlılar, ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet, gasp, çek senet tahsilatı yapmak, Selçuk Üniversitesinde öğrenci ve öğretim üyelerine yönelik darp ve tehdit iddiasıyla' sorgulanıyor. Gözaltına alınanlar arasında üniversite öğrencileri de bulunuyor. 43 şüpheli sorgularının tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!