Konya'da villaya baskın

Güncelleme Tarihi:

Konyada villaya baskın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 11:29

KONYA’da çek- senet tahsilatı yaptıkları ileri sürülen çeteye yönelik 2 villa ve 8 eve şafak baskını yapan polis 10 kişiyi gözaltına aldı. Suç örgütü kurup ve yönetmek, adam yaralamak, adam öldürmek, tefecilik, zorla çek ve senet imzalatmak gibi suçlamalarla gözaltına alınan ‘Kasaplar’ adı ile tanınan şebekenin liderliğini de, cinayet suçundan cezaevinde tutuklu bulunan 30 yaşındaki Murat I.’nın yaptığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

OPERASYONDAN FOTOĞRAFLAR

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün saat 05.00 sıralarında eş zamanlı olarak ikisi villa 10 eve operasyon düzenledi. Yaklaşık 100 polisin katıldığı operasyonda, Özel Harekat ekipleri de aynı bahçede bulunan 2 villaya baskın yaptı. Baskında, Özel Hareket ekibi, önce villaların kapı zilini çaldı, açan olmayınca yaklaşık 2 metre yüksekliği bulunan bahçe kapısını ‘koç boynuzu’ tabir edilen balyozla kırarak içeri girdi.

Polisin bahçeye girmesi üzerine villanın birinin kapısını yaşlı bir çift açarken, diğer villanın kapısını da polis çilingirle açatı. Villalarda ve bahçede bulunan köpek kulübesi ile cipte arama yaptı. Ev ve villalara yapılan baskında, ‘Suç örgütü kurmak ve yönetmek, adam yaralamak, adam öldürmek, tefecilik, zorla çek ve senet imzalatmak’ iddiası ile 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, şebekenin liderliğini de cinayet suçundan cezaevine tutuklu bulunan Murat I.’nın yaptığı öne sürüldü. Şebekenin, ‘Kasaplar’ adı ile tanındığı ve üyelerinin de galericilik yaptığı belirtildi.

Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ardından sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şubesi’ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

ŞEBEKE LİDERİ CEZAEVİNDE

Şebeke lideri olduğu öne sürülen Murat I., 7 Ağustos 2009 tarihinde, Meram İlçesi Konevi Mahallesi’ndeki bir nargile salonunda iki grup arasında 70 bin liralık borç- alacak yüzünden çıkan silahlı çatışmanın ardından tutuklandı. Çıkan çatışmada Murat I. ile birlikte 4 kişi yaralandı, 1 kişi de yaşamını yitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!