Konya'da Gezi eylemcilerine linç girişimini polis önledi

Güncelleme Tarihi:

Konyada Gezi eylemcilerine linç girişimini polis önledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 19:52

KONYA'da Gezi Parkı'na müdahaleyi protesto etmek isteyen yaklaşık 50 kişilik gruba, karşık görüşlü grup saldırıp, linç etmek istedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Çevik Kuvvet polisi, Gezi Parkı eylemcilerini halka içine alıp, Çevik Kuvvet’e ait otobüsle, bölgeden uzaklaştırdı. Karşıt görüşlü grupta  polisin müdahalesiyle dağıldı.

Konya'da bugün akşam saatlerinde ilk olarak aralarında Eğitim-İş Sendikası üyelerinin bulunduğu yaklaşık 100 kişi Zafer Meydanı'ndaki Gedavet Parkı'nda toplanıp Gezi Parkı'na müdahaleyi  protesto etti. Çevredekilerin Gezi Parkı eylemcilerine tepki göstermesi üzerine polis, alanda geniş güvenlik önlemedi aldı. Ardından tepki gösteren yaklaşık 20 kişinin , eylemcilerin yanına yaklaşmasına izin vermedi. Eylemciler sloganlar eşliğinde yaklaşık yarım saat Gezi Parkı'nın yıkılmasını ve yaşanan olayları protesto etti. Her iki grupta sessizce dağıldı.

İkinci Gezi Parkı eylemi ise aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi Kültür Park'ta toplandı. Grup, sloganlar eşliğinde Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto ettiği sırada çevreden toplanan  karşıt görüşlü bir grup  eylemcilere tepki gösterip saldırmak istedi. Polis bu kez de eylemciler ile vatandaş arasında blok oluşturup, eylemcilere yaklaşılmasını önlemek istedi. Ancak eylemci gruplara tepki gösteren vatandaşların sayısı biranda artınca, bazı vatandaşlar tekme ve yumruklarla eylemcilere saldırdı. Polis müdahalede bulundu. Eylemcilere tepki gösteren grup ile polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Çevik Kuvvet Polisi, gezi parkı eylemcilerini halka içine alıp alandan uzaklaştırmak istedi. Vatandaşlar, gezi parkı eylemcilerini linç etmek isteyince polis, çareyi eylemcileri Çevik Kuvvet’e ait otobüse bindirerek uzaklaştırmakta buldu. Gezi Parkı eylemcileri Çevik Kuvvet otobüsüyle uzaklaştırıldığı sırada vatandaşlar bu kez otobüse saldırmak istedi. Polis müdahale ederek önledi. Vatandaşlar daha sonra dağıldı.

Haberin Devamı

Polis, olayı bir yeni bir olaya karşı Kültür Park ve Zafer Meydanı'nda önlemini artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!