Konya hızlı trenle hızlanacak

Güncelleme Tarihi:

Konya hızlı trenle hızlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 00:00

Hürriyet Hakkımızdır Treni dün, 24 saat çalışarak hızlı tren seferlerine hazırlanan Konya Garı’ndaydı.

Haberin Devamı

3 Haziran’da Konya’daki AK Parti mitingine katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isterse kente Ankara’dan hızlı trenle gelebilecek ya da dönebilecek.

Konya hızlı trenle hızlanacak

DÜN 16’ncı durağı Konya’ya gelen Hürriyet Treni’nin konukları, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülmelih Ötegen, AK Parti Milletvekili Kerim Özkul, Konya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya iş dünyası temsilcileri, MHP Konya 4’üncü sıra milletvekili adayı Zuhal Ekici, CHP İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ve 10’uncu sıra milletvekili adayı Şeniz Kurtuluş ve kadın örgütleri oldu.

Konferans Vagonu’nda Hürriyet yazarları Yalçın Doğan ve Sadi Özdemir ile sohbet eden Bakan Davutoğlu, hedeflerinin 2023’de Türkiye’nin dünyada ilk 10 ekonomisi arasında yer almak olduğunu söyledi. Davutoğlu, ‘’İlk 10’a girebilmek içinde sadece ülkemizi değil, etrafındaki geniş bir havzayı ele alarak ekonomik projeler geliştirmeliyiz. Sınırları, limanları kullanmalıyız. Sınır komşularımızın ekonomilerini de bizim makro ekonomi planına dahil edersek ilk 10’da yer alabiliriz’’ dedi.

Makro ekonomik plan içinde Konya’nın öneminin büyük olduğunu belirten Davutoğlu, kentte turizm, sanayi, enerji ve tarımda önemli yatırımlar yapıldığını, yakında cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da Konya’daki en büyük problemin su sorunu olduğunu belirterek, “Her ne kadar KOP ile Konya Ovası, sorunu çözülmeye çalışılsa da tarımsal sulamada sorunlar devam ediyor. Bunun için modern tarımsal sulama için 100 milyon lira civarında bütçe aktarıldı. Bu bütçe İl Özel İdaresi bütçesinden de fazla’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Konya ne istiyor?

Hürriyet Treni’ni ziyaret eden Konya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, tarım sektörünü geliştirmek için üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini, tarım ve hayvancılıkta yeni yatırımlar yaptıklarını söylerken, “Türkiye’de geliri 825 doların altında olan kesim yüzde 18, bunun yüzde 40’ı tarımda. Gelir adaletinde ciddi problemler var, istihdam yaratıp aşmaya çalışıyoruz” dedi.

Bakan Davutoğlu’nu dinleyenler arasında bulunan CHP İl Başkan Yardımcısı Bahri Kılınçel, Konya’da “yatırımlar” diye bir şey olmadığını, ulusal sanayicilerin Konya’ya gelmediklerini, son sekiz yılda 2 bin 300 kobi işletmesinin kapandığını ifade etti. Turistlere sunulabilecek standartta konaklama olanakları bulunmadığını belirten Kılınçel, “Turistleri Çatalhöyük kazılarına götürecek bir anlayış yok, Mevlana Kültür Merkeziki -sonradan yapılmış kutsal olmayan bir mekan- yanında yapılan güzel butik otel, içki içiliyor diye hâlâ tepki çekiyor” diye konuştu. MHP milletvekili adayı Zuhal Ekici ise şunları anlattı: “Konya’nın turizm potansiyeli var evet ama Çatalhöyük 50 yıldır kazılıyor, daha 1,5 höyük açığa çıkabildi. Konaklama ve kültür merkezleri yeterli değil. Sekiz yıldır çiftçi ürününü aynı fiyata satıyor, birçok meyve toplanmıyor bile. Konya’da okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 7,7, bunların büyük bölümü de kadın.”

Haberin Devamı

Konya hızlı trenle hızlanacak


TFF Ampute  : 2 Hürriyet Treni: 2
Merve ARBAŞ

Hürriyet Treni’nin Konya’daki en önemli etkinliklerinden biri, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Konya Engelliler Gücü Ampute takımıyla Hürriyet Treni takımının karşılaşmasıydı.

Maçtan önce, Ampute futbol kuralları gereği, tren takımının kalecisi, Hürriyet Saha Operasyon Müdürü Güven Güveli’nin bir kolu sarıldı, diğer kaleciyle eşitlenmesi sağlandı. Maça baskılı başlayan tren ekibi 6’ncı dakikada Pınar Kido tiyatrosundan Cem Şener’in golüyle 1-0 öne geçti. Golü erken bulmasına karşın ilk yarıda oyun üstünlüğünü koruyan takım Hürriyet Treni oldu. Ceza sahasında TCDD’den Cemal Uysal’ın sert müdahalesi sonucunda çalınan penaltıyı kullanan Ampute takımından Seyit Karadağ’ın golüyle durum 1-1 oldu. Taraftarın desteğini de arkasına alan Konya Engelliler Gücü, ikinci yarıda daha baskılı bir futbol sergiledi. Son dakikalarda Hürriyet sayfa operatörü
Cumali Sözeri ve Seyit Karadağ’ın ardı ardına attığı gollerle durum eşitlendi ve maç 2-2 sona erdi. Maç bitiminde TFF Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Baykan, iki takım oyuncularına baklava dağıtarak teşekkür etti. 2010-2011 sezonunda Ampute Futbol Ligi’ni 7. sırada bitiren Konya Engelliler Gücü’nün bir de yurtdışından transfer edilen Ganalı oyuncusu var. Bu, Lig’de bir ilk.

Haberin Devamı

YARIN AFYON’DAYIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!