Konut yardımı mevzuata takıldı

Güncelleme Tarihi:

Konut yardımı mevzuata takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 15:28

Uluslararası yardım kuruluşu Umcor, Düzce'de 90 depremzedeye ev yapmak için istediği 30 dönümlük arsa temin edilmeyince, yardımdan vazgeçerek Düzce'den ayrıldı.

Düzce Vali Yardımcısı Abdulkadir Karataş, yaptığı açıklamada, uluslararası yardım kuruluşu Umcor'un, depremzedeler için yapmayı vaadettiği 90 adet evi yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. Karataş, Umcor'un kararını, ev yapmayı planladığı 90 depremzede aileye bir hafta önce tebliğ ettiğini açıkladı.

Vali Yardımcısı Karataş, Umcor'un arsa temin edemedikleri için evleri yapmaktan vazgeçtiğini belirterek, şöyle dedi:

''Onlara verecek tapulu arazimiz yok. Mevzuatta bedelsiz olarak arasa vermek yasak. Yani mevzuattan kaynaklanan bir sorun yaşıyoruz. Köylere ait meraları vermek istemedik, ama arazinin mera vasfını kaldıramadığımız için köylerden de arazi temin edemedik. Orman Bakanlığı'na teklif getirdik. Fakat oradan da yanıt alamadık. Devlete ait bir yeri yabancı bir yardım kuruluşuna bedelsiz vermek mevzuata aykırı olduğu için bizler Umcor'a yer gösteremedik. Onlar da haklı olarak evleri yapmaktan vazgeçtiklerini söylediler.''

PREFABRİKTEN KİRA ALINMAYACAK

Düzce Vali Yardımcısı Abdulkadir Karataş, valilikçe alınan karar gereği, asgari ücretin altında geliri olup, hiçbir sosyal güvencesi ile gayrimenkulü olmayan depremzedelerden, oturdukları prefabrikler için kira alınmayacağını açıkladı.

Vali Yardımcısı Karataş, prefabriklerde yaşayan depremzedelerden durumu iyi olmayanların, mal bildirim formlarını doldurarak valiliğe teslim etmeleri gerektiğini söyledi. Karataş, yapılan incelemeler sonucunda gelir düzeyi uygun olmadığı belirlenen depremzedelerin, 25 milyon liralık kira bedelinden muaf tutulacağını açıkladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!