Kontrolsüz zayıflama kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Kontrolsüz zayıflama kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

60 kilo verdi

Gürdal Tosun, kontrolsüz zayfılamanın kurbanı oldu. 5 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören sanatçı, 160 kilodan 110 kiyoya düşmüştü. Böbrek nakli öncesi hazırlık amleiyatı yapılan sanatçının metabolizması çok yıpranmıştı.

Böbrek yetmezliği sonucu 33 yaşında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Gürdal Tosun, dün yapılan törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Tosun için ilk tören, yıllardır sahne aldığı Beşiktaş Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Kültür merkezinin girişi ve duvarları Tosun'un rol aldığı oyunlarındaki fotoğraflarıyla donatıldı. Çok sayıda çiçeğin bulunduğu sahnede, sanatçının ‘‘Bir Demet Tiyatro’’ adlı dizisindeki bakkal çırağı ‘‘Tombalak’’ rolünü oynarken giydiği tulum, kasket ve gömlek de yer aldı. Törende Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ ve meslektaşları, Tosun'la ilgili duygularını dile getirdiler. Vatandaşlar, sanatçıyı alkışlarla uğurlarken, anne Sevim Tosun, Yılmaz Erdoğan ve kardeşi Deniz Erdoğan fenalık geçirdi. Erdoğan bir ara tabutun önünde duran fotoğrafın karşısında diz çökerek, dakikalarca Tosun'u seyretti. Gürdal Tosun'un cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda ünlü sinema oyuncusu babası Necdet Tosun'un mezarının yanına defnedildi.

Hayattaki 2 büyük tutkusu

Tiyatro ve yemek

Gürdal Tosun'un cenaze töreninde arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Bir konuşma yapan Yılmaz Erdoğanşunları söyledi:

‘‘Bu cenazenin diğerlerinden farkı teselli edecek hiç insan olmayışı. Çünkü Gürdal herkesin sevgilisiydi. Onun için biz Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncuları hálá birbirimizin yüzüne bakamıyoruz. Belki kendimizi şöyle kandırabiliriz. Gürdal için hayatta iki şey tutkuydu. Biri tiyatro, diğeri yemek yemek. Sanırım artık istediğini yiyebilir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!