Kongreden notlar: Dev-Genç marşı ve Kırmızı Plaka

Güncelleme Tarihi:

Kongreden notlar: Dev-Genç marşı ve Kırmızı Plaka
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 14:46

AK Parti Kongresi'nde dikkat çeken iki nokta vardı. Bunların ilki Ankara Arena'nın bahçesini dolduran kırmızı plakalı makam araçları, ikincisiyse 1970'lerdeki Dev Genç marşı olarak ünlenen Eskişehir Marşı'nın salonda yankılanmasıydı. İşte Ankara Arena'daki kongreden notlar...

Haberin Devamı

2002'de "sandık patlayınca" tanıştık AK Parti iktidarıyla. Sistemle sorunu olduğunu açıkça beyan eden bir siyasi irade, gücünü her seçimde artırarak ülkenin 10 yılına adını kazıdı. Ekonomide tanıdık bir reçete ile devam edip, toplumsal kesimlerin lehine sosyal politikalarla oy pastasını büyüttü. Bu başarının altında, kapı kapı dolaşan örgüt ve yerel yönetim deneyimiyle zirveye tırmanan Başbakan Erdoğan'ın çok büyük payı var.

Kongre salonunun girişindeki manzara, bu ülkede bir şeylerin değişmesinin kolay olmadığını gösteriyor. Siyasi sıfat ve sorumlulukları da olan kabine üyelerinin, devlete ait kırmızı plakalı makam araçları Ankara Arena'nın bahçesini doldurmuş. İleri demokrasiye çoktan geçmiş olan Batı demokrasilerinde göremeyeceğimiz bir manzara.

Haberin Devamı

Salonda toplanan yaklaşık 20 bin kişi, 3 dönemden fazla seçilmeme şartını hayata geçirerek Türk siyaset tarihinde önemli bir ilkeye imza atan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı büyük bir coşkuyla karşıladı. Aslında sonucu önceden belirlenmiş bir yeni dönemin ajandasını beklediler.

Erdoğan'ın içinde sürpriz olmayan konuşması başlamadan çalan müzikler arasındaki bir ezgi dikkat çekti. Kongre için hazırlanmış şarkılar bitince, 1970'lerde Dev Genç marşı olarak ünlenen Eskişehir Marşı salonda yankılandı. "Hey Dev Gençli hey Dev Gençli savaş vakti yaklaştı" sözlerini duymadık elbette, ama geçişlerde kullanılan enstrümantal parça, daha önce nerede kullanıldığından habersiz partilileri coşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!