Konferans kurumsal olacak

Güncelleme Tarihi:

Konferans kurumsal olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

İkinci Türk-Yunan Medya Konferansı'nın ikinci ve son gününde katılımcılar ortak bir bildiri yayınladılar. Hyatt Regency Oteli'nde düzenlenen konferansta bildiriyi Yunanlı Gazeteci Panos Koliopanos okudu. Konferans boyunca olduğu gibi bildiride de siyasetin, basın üzerinde etkisinin olmaması gerektiği vurgulandı. Koliopanos, konferansın kurumsallaşacağını, bir danışma kurulu ve sekreterya oluşturulacağını söyledi. Konferansta söz alan IPI (International Press Institute-Uluslararası Basın Enstitüsü) eski Genel Direktörü Peter Galenar, ‘‘30 yıl önce, Londra'da, Türk ve Yunan gazetecileri biraraya getirme fikrine sahiptik. Bu kolay bir iş değildi. Bugünü görmek büyük bir gurur’’ diyerek, medyanın iki ülke barışına yardımcı olacağını belirtti.

EKŞİ: YÖNETME İDDİAMIZ YOK

Bir gazetecinin, ‘‘Burada esen barış rüzgarları iki ülkenin dış politikasına nasıl yansır?’’ sorusu üzerine Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, ‘‘Biz gazeteciyiz. Bizim ülkeleri yönetmek gibi bir iddiamız yok. Bu tür platformlarda siyasi konularda soruların sorulması mümkündür. Ancak bu tür soruların cevabını, bu platform veremez. Biz gazeteciyiz’’ dedi. Aynı soruyu yanıtlayan Yunanlı gazeteci Panos Koliopanos da, bu ilkenin tartışılmaz olduğunu belirterek, ‘‘Biz diğer ülkenin politikasının nasıl gideceği yönünde fikir beyan etmiyoruz ve 2 ülkedeki olayları objektif olarak dile getirmek istiyoruz’’ dedi.

Bildiride, bundan böyle Türk ve Yunan medya kuruluşları arasında makale ve gazeteci değişimi programlarının yapılacağı belirtildi. Ayrıca, Türk-Yunan gazetecilerin ortak yapımlarının yeralacağı bir yarışmanın yapılacağı da duyuruldu. Yarışmanın son başvuru tarihinin 28 Şubat 2001 olduğu açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!