Komutanlar Kato Dağı'ndaki düğünde halay çekti

Güncelleme Tarihi:

Komutanlar Kato Dağındaki düğünde halay çekti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 14:11

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki Kato Dağı eteklerindeki Boğazören Köyü’nde Jirki Aşireti’ne mensup Mesut Aydemir ile Aynur Uce’nin düğününe Boğazören Jandarma Karakolu’nda görevli komutanlar da katılıp, köylülerle birlikte halay çekti.

Haberin Devamı

Beytüşşebap İlçesi’nde bir süre öncesine kadar sık sık terör olayları ile anılan Kato Dağı eteklerinde bulunan Boğazören Köyü’nde çok sayıda korucunun bulunduğu Jirki Aşireti’ne mensup 28 yaşındaki Mesut Aydemir ile 25 yaşındaki Aynur Uce için 2 gün süren düğün yapıldı. Kato Dağı eteklerinde havai fişeklerin atıldığı düğünde Kürtçe türkülerle halaylar çekildi. Gelin ve damada adeta takı yağdırılan düğünde, gelin altınları taşımakta zorlandı.

Çiftin düğününe Boğazören Jandarma Karakolu’nda görev yapan komutanlar da katıldı. Komutanlar, düğüne katılan davetlilerle Türkçe, Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti.

GELİN VE DAMADIN BABALARI ŞEHİT

Damat Mesut Aydemir’in korucu babası Ütban Aydemir ile ağabeyi Mehmet Aydemir, gelin Aynur Uce’nin korucu babası Şehymus Uce’nin PKK’lılar tarafından daha önce şehit oldukları belirtildi. Damat Mesut Aydemir, düğünlerine komutanların katılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Şu anda silahların sustuğu bir bölgedeyiz. Çözüm sürecini şehit aileleri olarak destekliyoruz, babam da, ağabeyim de şehit. Süreci destekliyoruz, canımız yandı başkasının canı yanmasın diyoruz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!