Komutanlar gitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Komutanlar gitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 11:07

Başkent bugün işbaşı yapıyor. Meclis açılacak, ilk konuşmayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak ve yeni yasama yılı başlayacak. Ancak her yıl açılışa katılan askerler, bu yıl Meclis'e gelmeyecek. Komutanlar Meclis'e gelmek yerine Harp Akademileri'nin yeni eğitim ve öğretim yılı açılışında hazır bulunacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül'ün açılış konuşmasını yaptığı törene katılmayan askerler, bu akşam düzenlenecek TBMM'nin açılış resepsiyonunda da yer almayacak.
DTP'li milletvekillerinin Meclis'e girmesinden beri milletvekili yemin törenine ve Cumhurbaşkanlığı seçimini izlemeyen Genelkurmay Başkanı Büyükanıt bu tutumunu Meclis'in 23'nci dönem ikinci yasama yılı açılış oturumunda ve akşam düzenlenecek resepsiyonunda da değiştirmeyecek. İstanbul'da düzenlenecek Harp Akademileri Komutanlığı 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katılacak olan Orgeneral Büyükanıt akşam yine İstanbul'da verilecek resepsiyonda yer alacak.
Harp Akedemileri'nin geçen yıl 2 Ekim 2006 pazartesi günü düzenlenen törenine Genelkurmay Başkanı katılmış ve burada bir konuşma yapmıştı. Törene 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer katılmamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!