Komutandan sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Komutandan sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 14:22

CNN TÜRK'ün haberine göre Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, KKTC'deki bazı grupların Türkiye'ye ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ''yabancı'' gibi baktığını söyledi.

Haberin Devamı

Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı'nın komuta ve sancak devir töreninde konuşan Kıvrıkoğlu, "Rum propaganda ve politikalarına hedef olanları dikkat,  ibret ve teessürle izledikleri"ni söyledi.
 
Kıvrıkoğlu, "Kıbrıs'taki olağanüstü koşulları algılamayanlar ya da koşullara sadece belli bir ideolojinin penceresinden bakabilenler, Türkiye'yi anavatan gibi değil, sıradan komşu bir yabancı ülke, Türk ordusunu o yabancı ülkenin ordusu gibi görmekte ve Türkiye'ye karşı egemenlik iddialarında bulunmaktadırlar" dedi.
 
Korgeneral Kıvrıkoğlu, Ada'daki Türk askerinin, Türkiye'nin Kıbrıs'taki garantörlük haklarından kaynaklanan yetkiyle adil ve kalıcı bir anlaşmaya kadar varlığını sürdüreceğini vurguladı.
 
Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı (KTKA), Komando Alayı ve Topçu Alayı'nın komuta ve sancak devir teslim töreninde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevini Kurmay Albay Ferhat Özgen, Komando Alay Komutanlığı görevini Kurmay Albay Güngör Selbes, Topçu Alay Komutanlığı görevini Kurmay Albay Ahmet Erap devraldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!