Komutan vatandaşı dövüyordu

Güncelleme Tarihi:

Komutan vatandaşı dövüyordu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 22:05

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 36'sı tutuklanan, 14'ü serbest bırakılan Kuleli Askeri Lisesi'nde görevli erlerin mahkeme sorgusunda anlattıkları, darbe girişimi gecesi Çengelköy'de yaşanan dehşeti gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

İfadeler özetle şöyle:

NİŞAN ALARAK ATEŞ ETTİ

Ş.K.: Bizi Çengelköy'e götürüp benzinlikte beklettiler. Okul komutanı Albay Mürsel Çıkrıkçı herkesi yere çöktürüp bir alana topladı, siyah bereli bir yüzbaşı halka doğru ateş açtı. Üsteğmen Mustafa Paycı ve yüzbaşı, camiden çıkan insanlara nişan alarak öldürmek amacıyla ateş etmeye başlamıştı. 

‘HALKA SİLAH SIKIN’ DENİLDİ

R.Ö.:  Albay Mehmet Karapekmez, bizden yoldaki kişileri, 'Sıkı yönetim ilan edildi' şeklinde uyarmamızı istedi. Beykoz’a yaklaşınca bazı insanlar karşı gelmeye başladı. Yarbay Erdal Kılınç, 'Halka silahlarınızı sıkın yoksa ben sizin kafanıza sıkarım' dedi. Bir kere havaya ateş ettim. O da zorla ettirildim. Bizi Kuleli'nin yanında sabaha kadar bekletip içeri soktular. Sabah bölükçe hep beraber teslim olduk.

Haberin Devamı

KELEPÇELEDİLER

Ş.Ş.: Çengelköy'e götürüldük. İsmini bilmediğim uzman onbaşımız sivilleri oturtuyordu, 2 tane de özel kuvvet polisi vardı. Sivillerin ellerini kelepçeleyip oturtuyorlardı. Okul komutanı Çıkrıkçı, sivilleri dövüyordu.

N.U.: Bölük komutanı Samet Yüzbaşı’ya, Astsubay Kemal Vurgun, 'Siz 3-5 vatan haini emir almışsınız, bu askerleri yem ettirmem' dedi. Bölük komutanı da ‘Askerler emrediyorum, benimle gelin' dedi. Aralarında çatışma çıktı , silahlar çekildi. 

M.G.: Çıkrıkçı, kamera görüntüsü alan bir vatandaşı darp etti, ellerini kelepçeledi. 

Ş.K.: Yüzbaşılar sivil grubun üstüne hedef alıp ateş ettiler. G3 silah kullanıyorlardı, şarjör bitirdiler. 

G.İ.: Yüzbaşı Ferhat Bayar’ın, araçları, ‘Asker yönetime el koydu, evlerinize gidin’ diyerek uyardığını, soru soranlara tüfek dipçiği ile vurduğunu gördüm. Camilerden  ‘Demokrasiye sahip çıkın’ deniyordu. Yüzbaşı Bayar ve Astsubay Gökhan Ceren camiye saldırarak, kapıları yumruklamak suretiyle insanları çıkarttılar. Sonrasını göremedim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!