Kömür ocağında yangın: 4'ü ağır 9 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kömür ocağında yangın: 4ü ağır 9 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 11:38

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki bir kömür ocağında, bugün sabah saatlerinde çıkan yangında 4’ü ağır 9 kişi yaralandı.

Yılbaşında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’un da ziyaret ettiği özel bir kömür ocağında, bugün sabah saatlerinde çıkan yangında 4’ü ağır 9 kişi yaralandı. Soma Beşyol Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedaviye alındı.Darkale Köyü’ndeki Uyar Medincilik Şirketi’ne ait kömür ocağındaki yerin 100 metre altındaki bir galeride çıkan yangını söndürmek için müdahalede bulunan işçiler diğer taraftan da alevlerin olmadığı bölgede çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Yangın çıkan bölümdeki kömür tozlarının tutuşmasıyla bugün saat 09.30 sıralarında çöküntü oldu. Alev topunun altında kalan işçiler Sinan Üstünyer (28), Hikmet Akçakaya (30), Erkan Uçkun (30), Abdullah Hadimli (33), Hasan Eser (31), Ramazan Yıldız (34), Recep Kaya (24), Mustafa Koç (27) ve Sedat Yalvarmaz (26) yaralandı. Yaralı işçiler, madendeki diğer arkadaşları tarafından dışarı çıkartıldı. Ambulans olmadığı iddia edilen maden ocağındaki yaralı işçiler, yine arkadaşları tarafından otomobillerle Soma Beşyol Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 4’ünde 3’ncü derece, diğerlerinde ise 2’nci derece yanık olduğu bildirildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

BU İLK YANGIN DEĞİL

Geçen yılbaşında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gezdiği maden ocağında, 20 gün önce çıkan yangında yaralanan 3 işçiden 1’i ölmüştü.

Ege Bölgesi Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, yaralalıları hastanede ziyaret edip, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Madende çalışan işçilerin sendikasız olduğuna dikkati çekip, “Bu işyerinde benzer kazalar sıklıkla yaşanıyor. İlgililerin bu madende gerekli denitimleri yapıp, kapatması gerekir. Aksi taktirde daha çok canlar yanacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!