Komünist başkanın tohumları toprakta

Güncelleme Tarihi:

Komünist başkanın tohumları toprakta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 21:51

TUNCELİ’nin Ovacık ilçesi Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu'nun gönderdiği nohutlar Eskişehir'in Alpu ilçesine bağlı Sarıkavak köyündeki tarlaya ekildi. Nohutların hasat geliriyle öğrencilere burs verilecek.

Haberin Devamı

Sarıkavak köyünde çiftçi Hasan Özcan, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile görüşerek, daha önce Ovacık'ta uyguladığı projeyi Eskişehir'de gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Komünist başkanın tohumları toprakta

300 KİLO NOHUT GELDİ

Özcan, bu görüşmenin ardından Maçoğlu’nun kendilerine ekilmek üzere 300 kilo nohut gönderdiğini belirtti. Hasan Özcan, Ovacık’tan gönderilen nohutları Anadolu Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenciyle birlikte Sarıkavak Köyü'ndeki kendisine ait 20 dönümlük tarlaya ekti. Köy muhtarı ve köylülerin de nohut ekimi için 40 dönüm tarla tahsis edeceklerini anlatan Hasan Özcan nohutların hasat geliriyle öğrencilere burs vereceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

ÖNCÜ BİR PROJE

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sevilay Derman da, Ovacık Belediyesi'nin "Söz, yetki, karar halka" diyerek başlattığı proje ile halkı üretime dahil ettiğini anlattı. Derman, "Orada bu proje bağlamında öğrencilerimiz burs almışlardı. İhtiyacı olanlara gıda yardımı verilmişti. Biz de oradan aldığımızı anlayışla bu tohumları burada serpiyoruz" diye konuştu. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Cemal Onur Demirkaya ise "Bu bir öncü projedir. Güzelden, iyiden yana olan herkesi bu projeye bekliyoruz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!