Komşu katiline 'tahrik' indirimi

Güncelleme Tarihi:

Komşu katiline tahrik indirimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 12:12

KONYA’da, geçen yıl Temmuz ayında evlerinin önünde otomobiliyle hız yapan 20 yaşındaki Ali Vaykayguz’u uyardığı için tartıştığı babası 43 yaşındaki Haydar Vaykaygusuz’u av tüfeğiyle vurarak öldüren 35 yaşındaki Erdal Büyükkeklikçi, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Mahkeme Heyeti, ölen Haydar Vaykaygusuz’un av tüfeğiyle komşusunun evine gittiği gerekçesiyle Erdal Büyükkeklikçi’nin haksız tahrik altında cinayeti işlediğine karar vererek, bu cezayı önce 18 yıla, sonra ’iyi hali’ de gözönüne alınarak 15 yıl hapis cezasına indirdi.

Olay, 29 Temmuz 2010 günü Karatay İlçesi Tatlıcak Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Erdal Büyükkeklikçi, komşusunun oğlu 20 yaşındaki Ali Vaykaygusuz’u, evlerinin bulunduğu sokakta otomobilini hızlı kullandığı için uyardı. Ali Vaykaygusuz da babası Haydar Vaykuygusuz’a durumu anlatarak komşularının kendisini sokak ortasında durdurarak bağırdığını anlattı. Haydar Vaykaygusuz da evden aldığı av tüfeğiyle, Büyükkeklikçi’nin yanına giderek, oğluna karışmamasını söyledi. Bunun üzerine iki komşu arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Erdal Büyükkeklikçi de gidip evinden av tüfeğini aldı ve Haydar Vaykaygusuz’a üç el ateş etti. Sol gözünden yaralanan Vaykaygusuz, otomobille önce özel hastaneye, oradan da Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Büyükkeklikçi ise polis tarafından evinde gözaltına alındı. Erdal Büyükkeklikçi’nin 1994 yılında da bir kişiyi öldürdüğü ve 2002 yılında cezaevinden tahliye olduğu öğrenildi.

’Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası ile yargılanan Erdal Büyükkeklikçi, Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya taraf yakınları ile avukatları katıldı. Büyükkeklikçi son sözünde, pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, ilk olarak Erdal Büyükkeklikçi’ye ’kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Heyet, ölen Haydar Vaykaygusuz’un av tüfeğiyle komşusunun evine gittiği gerekçesiyle Erdal Büyükkeklikçi’nin haksız tahrik altında cinayeti işlediğine karar vererek, cezayı 18 yıl’a indirdi. Mahkemedeki iyi halini de gözönüne alan heyet Büyükeklikçi’ye 15 yıl hapis cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!