Komşu dükkanın duvarını delip kuyumcuyu soydular

Güncelleme Tarihi:

Komşu dükkanın duvarını delip kuyumcuyu soydular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 12:53

ESKİŞEHİR'de, tek katlı tuhafiyeci dükkanının çatısından içeriye giren hırsızlar, duvarı delip yan taraftaki kuyumcu dükkanına girdi. Kuyumcudaki çelik kasayı oksijen kaynağıyla açan hırsızlar, kasada bulunan 25 kilo altını alıp kaçtı.

Haberin Devamı

Olay, dün gece Arifiye Mahallesi Saraf Sokak'ta meydana geldi. Muammer Celen'e ait ‘Şakir Tuhafiye’ adlı tek katlı işyerinin çatısından içeriye giren hırsızlar, daha sonra kazmayla tuğla duvarı delerek bitişikteki İnci Sokak üzerinde bulunan Ahmet, Yalçın ve Erdoğan Ercan kardeşlere ait olan ‘Ercan Kardeşler’ adlı kuyumcu dükkanına girdi. Kuyumcu dükkanındaki çelik kasayı yanlarında getirdikleri oksijen kaynağıyla açan hırsızlar, kasa içerisinde bulunan, bilezik, yüzük küpe ve bileklikten oluşan 25 kilo altını alıp kaçtı.

Sabah dükkanını açan tuhafiyeci Muammer Celen'in kardeşi Murat Celen, tezgahın arkasındaki kuyumcu dükkanıyla bitişik olan duvarın delik olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polislerin yaptığı araştırmada hırsızların duvarı delip içeri girdikleri kuyumcu dükkanındaki çelik kasayı soydukları belirlendi. Polisler kuyumcu dükkanında çelik kasayı oksijen kaynağıyla açmak üzere hırsızların getirdiği 2 piknik tüpü buldu.
Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri tuhafiyeci dükkanındaki raf ve tezgahlarla satışa sunulan poşetteki giyim eşyalarının üzerinden tek tek parmak izlerini aldı. AKP'den Eskişehir İl Genel meclisi üyesi olduğu belirtilen Erdoğan Ercan ile kardeşleri, çalınan altınlarla ilgili gazetecilere bir açıklamada bulunmadı.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hırsızların yakalanması için kentte geniş çaplı araştırma başlattıklarını bildirirken çevrede işyerleri bulunan esnaf, hırsızlığın olduğu kuyumcu ve tuhafiyeci dükkanının bulunduğu sokaklarda güvenlik kamerasının olmadığını belirtti. Esnaf soyulan kuyumcunun en fazla altına sahip kuyumculardan biri olduğunu kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!