Komisyondan çekilen Bengi Yıldız: Genel Kurul'da 'gitsinler' diyeceğim

Güncelleme Tarihi:

Komisyondan çekilen Bengi Yıldız: Genel Kurulda gitsinler diyeceğim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 17:18

HDP, TBMM'deki dört eski Bakan hakkındaki Soruşturma Komisyonu'ndan çekilmişti.

Haberin Devamı

Komisyon çalışmalarının başında toplantılara HDP adına katılan Milletvekili Bengi Yıldız, bu nedenle komisyonda oy kullanamayacak.
Ancak Yıldız, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Genel Kurul'da yapılacak oylamada, Bakanlar hakkında "Yüce Divan'a gönderilsinler" yönünde oy kullanacağını açıkladı.
İşin başından beri çok ciddi iddialar ve bulgular olduğunu söyleyen Yıldız, "bakanlar ve AK Parti açısından gerçekten aklanma isteği olsaydı, zaten Yüce Divan'ı kabul ederlerdi. Benim edindiğim izlenim, edindiğim bulgular, istisnasız ve şüphesiz gerçek bir yargılama olması gerektiğidir. Daha detaylı incelemeyi gerektiren bulgular vardır.
Telefon dinlemeden mal beyanına kadar hepsini gerçek anlamda yargısal süreçten geçmesi lazımdır" dedi.

"ZAMAN SINIRLAMASI OLMADAN, YÜCE DİVAN'DA YARGILANMALILAR"

Haberin Devamı

Soruşturma Komisyonu'nda yapılanın "gerçek anlamda bir mahkeme kararı olmayacağını" da kaydeden Bengi Yıldız, şöyle konuştu;
"Komisyon'da alınacak karar 'suçlu ya da suçlu değil' kararı değildir. Eldeki bulgular, daha ayrıntılı bir araştırmaya ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Bir mahkeme heyetinin zamanlama sınırlaması olmadan, ses kayıtlarını bilirkişiye gönderip, netice alınması gerekir.
Oysa Soruşturma Komisyonu iki artı iki ayla sınırlıydı.
Zaten zan altındaki bakanlar da müracaat ettiler. Bizlere dilekçe verdiler, daha detaylı araştırma istediler. Ama zaman bitti.
Dolayısıyla bakanların talepleri de yeterince incelenmedi. Zamanla sınırlı olmayan Yüce Divan'da yargılanmaları gerekir.
Onlar açısından da daha doğru karar olur. Genel Kurul'a katılacağım ve Yüce Divan'a gitsinler diye oy kullanacağım."

"PARTİ KARARI OLMAZ..."

Yıldız, HDP'nin parti olarak Genel Kurul'da nasıl tavır alacağına ilişkin soruya karşılık ise, "Parti kararı olamaz. Her vekil kendi vicdanına göre kararını verecek" yanıtını verdi.

"ALINAN MAHKEME KARARI, BAKANLAR HAKKINDA DEĞİL..."

HDP'li Yıldız, 17/25 Aralık soruşturmalarını kapatan mahkeme kararlarının ise, "Bakanlar hakkında olmadığının" özellikle altını çizdi.
Yıldız, "Alınan mahkeme kararları Bakanlar hakkında değil, diğer zanlılar hakkında. Çünkü Bakanlar'ın dosyaları konusunda Savcılık yetkisizlik kararı verdi. Dokunulmazlıkları ve görevleri dolayısıyla işlenmiş bir suç olduğundan onlar sadece Yüce Divan'da yargılanabilirler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!