Komisyonda "açılım" tartışması

Güncelleme Tarihi:

Komisyonda açılım tartışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 11:11

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açılım gerginliği. Muhalefet İçişleri Bakanı Atalay’a, “Müsteşarını Habur’a gönderiyorsun, şehit ailelerine de göndersene” sözleriyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bakanlık bütçesi üzerinde sunuşu tartışmaya sahne oldu.

Atalay, konuşmasında terörle mücadele konusunda bilgi verirken, “Terörle mücadelenin bir boyutu şehit ve gazilerimizdir. Biz şehit ve gazilerimizin değerini iyi biliyoruz. Şehitlik ne demek, onu iyi biliriz. Biz, cenaze törenlerinde bağırarak istismar değil, ama evlerini ziyaret ederek, mutlaka o şehit analarının elini öperek şehit ailelerinin ihtiyaçlarını karşılarız. İçimizde bunu derinden hissederiz” dedi.

Atalay'ın bu sözlerine MHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. Bazı MHP'li milletvekilleri “tahrik ediyorsun”, “Bu bütçe konuşması değil. Siyasi propaganda yapıyorsun” demesine Atalay, “Ben kimseyi tahrik etmiyorum. Ben konuşacağım sonra sizler konuşacaksınız” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Tepkilerini sürdüren MHP'li milletvekillerinden bazıları “Dağdan geleni davulla zurnayla karşıladınız, şehit aileleri coplandı” diye bağırdı.

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata'nın, Atalay'ın dün Genel Kurulda yaptığı konuşmanın benzerini yaptığını savunarak, konuşmasını düzeltmesini istedi. Bunun üzerine Atalay, “Devlet olarak biz, teröre bulaşmamış vatandaşımıza çok sahip çıkmalıyız. Devlet olarak o yatırımları bölgeye bunun için yapıyoruz. O vatandaşımızı kimseden ayırmıyoruz. Biz bunu demek istiyoruz. Baka türlü anlaşılamaz” dedi.

Kutluata'nın “Dünkü konuşmanızda 'AKP Türkiye partisi, diğerleri bölge partisi) dediniz” demesi üzerine Atalay, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Ben onu demek istemedim. Hatta orada dedim ki 'O cümleyi oradan çıkarın, o yanlış anlaşılıyor' dedim. Konuşmamda da onu düzelttim. Ben sadece şunu diyorum; AK Parti Türkiye'nin her tarafında temsil gücü olan bir partidir” diye konuştu.

Hiçbir şehit yakını ve ailesinin coplanmadığını, Meclise gelmelerinin önlendiğini anlatan Atalay, “Hiçbir polisimiz şehit ailesini coplamamıştır. Kanun vardır, hiçbir gösteri Meclise gelemez. Güven Park'ın orada tedbir alınır ve bu tarafa gelmeleri önlenir. Bu, Meclisi korumaktır. Onun dışında şehit ailelerin coplanması söz konusu değildir. Böyle hassas şeylerin istismarı da doğrusu bizi üzüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!